различно 30 авг. 2017 2017-08-30 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazVEIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--99d7280d72b2c4a212b2fac378e4f9996aaccc17/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28785.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Лунен знак - Що е то? Част I

Две красиви, че и умни, дами си говорят : 
- Миличка, според теб кое е по-близо Ню Йорк или Луната? 
- Как кое?! Е, може ли да си толкова глупава?! Вечер, като отвориш прозореца, кое виждаш?

В този ред на мисли, днес няма да ви разказвам за далечния Ню Йорк. А ще се спра на естествения спътник на Земята. В българските традиции названията на това небесно тяло са Месец или Месечина, произлизащи от старобългарското Мѣсѧць.  

Луната извършва една пълна обиколка около орбитата средно за 29,5 дни (грубо около месец – Интересно нали?). Като през този период преминава през всичките си фази: Новолуние, Млада Луна, Първа четвърт на Луната, Нарастваща Луна, Пълнолуние, Намаляваща Луна, последна четвърт на Луната и пак Новолуние. Луната се движи доста бързо, тя изминава всички 12 зодиакални знака за около 29,5 дни и се заседява в един зодиакален знак средно за около 2,5 дни. Сега разбирате, че не може да се даде схема за положението на Луната в знаците за годината, както на Слънцето. Защото се движи с различна скорост. Положението ѝ в рождената Ви картата може да се определи посредством онлайн калкулатор или чрез астрологична програма.
 
Както вече неведнъж съм споменавала в рождената карта на всеки е важно не само положението на Слънцето -вашият слънчев знак (или така наречената Зодия). Важно е положението на всяка планета по дом, знак и аспектите, който сключват – всичко е важно.  Днес ще се спра по-специално на Луната. Какво показва и какво символизира на всеки в рождената картата. 

Сега да засвирят фанфарите, последни приготовления преди вдигането на завесата относноЛУНАТА и положението в рождената  карта. 

* рождена карта - това е снимка на „замръзналите” планети в момента на вашето раждане спрямо географското Ви положение, часа и минутите, която е строго индивидуална за всеки.

 Какво е Лунен знак? – Това е астрологичният знак, в който се е намирала Луната, когато сте се родили. Например, когато сте се родили Луната ви е била в зодиакалният знак Овен, следователно вашият Лунен знак е Овен. Положението на Луната дава качествени характеристики за поведението на човека. Всеки човек, когато разбере кой е неговият Лунен знак и след като прочете характеристиките, винаги се разпознава. Защо?Защото Луната символизира много важни елементи в нашият живот –  нашите инстинктивни реакции, как се адаптираме, отношението към  храната, чувствата и т.н. 

Луната също е символ на майката, а оттам и на живота, на безусловната любов, която получаваме. Тя е символ и на адаптацията, на начина, по който възприемаме живота, на ежедневието ни. 

Луната се свързва с нашата майка. Тя показва каква роля е изиграла в живота ни.  Тази роля  не е обективна оценка за реалната жена. НЕ! Това е нашата преценка за ролята на майка ни в личният ни живот. Неслучайно, когато се разглеждат рождените карти на братя и сестри, Луната попада в различни знаци. Това показва, че децата възприемат майка си по различен начин. Именно, разглеждайки картите на братята или сестрите, ние можем да преценим как майката се е променяла в ролята си в съзнанието на всяко от децата. Връзката с майката е силна, защото идваме от нейното тяло, там  сме се развивали. Храната, която е поемала, въздуха, който е дишала, но и емоциите, през които е преминавала също са идвали при нас. Неслучайно и Луната се свързва с храненето, но не само с физическото ни хранене. Храненето включва в себе си мисли, чувства, емоции... затова и казваме „храня чувства”.

Слънцето символизира съзнателните ни реакции, докато Луната символизира подсъзнателните ни реакции. Когато човек чуе за първи път това твърдение, то му звучи малко объркващо, но нека да помислим.  Да се позовем на първият принцип в Астрологията: „Това, което е горе, е подобно на това, което е долу”... Слънцето и Луната са двете светила, гледани от Земята.  Дори наблюдавани от Земята двете светила изглеждат еднакви по размер. 

ДА! РЕАЛНО ТЕ НЕ СА ЕДНАКВИ ПО-РАЗМЕР!  Защото диаметърът на Луната е 3476км, а този на Слънцето е около 1 392 000 км, което ще рече че е близо 109 пъти по-голям от диаметъра на Земята.

Идеята ми е как изглеждат, докато ние седим на планета Земя и се взираме нагоре в небето . В този момент двете светила ни изглеждат с еднакъв размер. Съответно през деня ни осветява Слънцето. В рождените ни карти Слънцето показва  какви са нашите съзнателни реакции, един вид добре осветените реакции.  А вечер ни огрява Луната с отразената светлина от Слънцето.  Тя ни показва нашите подсъзнателни реакции. Луната е бързо движещо се небесно тяло. Тя символизира и нашите инстинктивни реакции.  За да ме разберете по-добре, ще дам пример: Представете си, че се намирате в непредвидима ситуация, в която трябва бързо да вземете решение. В този момент вие ще действате инстинктивно т.е. ще действате спрямо рожденият си Лунен знак. А когато имате време да обмислите ситуацията, да анализирате случващото се, решението, което ще вземете, ще бъде продиктувано от вашият Слънчев знак (Зодията). Предполагам, че ви стана ясно как се разграничават Луната и Слънцето във вашата рождена карта. 

Добихте представа какво символизира Луната в рождената ви карта. Очаквайте ЛУНЕН ЗНАК – ЩО Е ТО? част 2. Там ще се помъча да обясня за положението на Луната във всеки зодиакален знак

Щастлива и слънчева седмица ви пожелавам
Лично ваш астролог –инж. Николина Пейчева
 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...