ориентири 03 авг. 2017 2017-08-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVZDIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--73b20f2c7df875471cbdc998c576c7a6a4a47d4d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28557.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Да ви кажа нещо за времето и за това, че от вчера всички сме роднини с Александър Македонски заради общата ни история с "античките"

След като подписахме договора за добросъседство  и приятелство с Македония и един вид признахме историята на нашите съседи и братя, е време да спрем да пеем песента „Македонско девойче“ и вместо това да ревнем с пълно гърло „Античко девойче,  китка антична“

Ми, тъй де…страшно приятно е да имаме вече и по документи обща история с такива славни приятели от Атичността. 

Извън безспорния успех във външнополитически план само за миг ви предлагам да погледнете към синоптичната прогноза.

Според нея днес в Бургас и в региона максималните температури ще достигнат стойности около 30 градуса. Ще духа обаче слаб вятър, което е една приятна екстра. 

Сегиз тогиз благодарение на променливата облачност някой друг облак ще закрива слънцето и ще получавате безплатна сянка на плажа за голямо неудоволствие на концесионерите.

Изобщо задават се такива хубавини и до всяко добро същество ще застане още едно, пък ще плеснат с ръце и ще се прегърнат и ще се радват на труда си хората и ще се обичат като братя, дано, дано, дано.

Какво да ви пожелая накрая. Да не ви морят жегите и да не ви се налага да отговаряте на въпроси от типа на онези, които ми зададе моя син.

Значи аз съм го възпитал да бъде патриот, а той ми звъни от Италия и ме пита „Тате, защо в Италия сладоледът е като крем, а в България има парченца лед в него“ „Тате, защо магистралите в Италия са по-хубави от тези в България и защо по тях има цветя, а край нашите има треви и тръни“ и други работи ме пита вагабонтинът му ниеден, моята кръв от кръвта ми, а аз мълчах, мълчах и накрая му казах

„Ти не знаеш нищо Джон Сноу“ туй де „Ти нищо не знаеш, сине“ и му наредих да прочете стенограмата от последното заседание на правителството, където нашият пръв държавен  ръководител казва в прав текст, че в България се случват и ще се случват много хубави неща. 

Италиански сладолед ще ми хвали по най-непатриотичен начин, айде бе…Когато хан Аспарух е ядял сладолед за закуска от замразено конско мляко, в Италия са нямали хал хабер от сладолед, то дори Италия е нямало тогава. А Македония е имало…поне според античната история на античките ни приятели и братя.

Затова нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

P.S на снимката неизвестен бургаски чичо играе етюда "Раждането на Афродита от морските вълни"

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...