различно 03 юни 2017 2017-06-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcmRBIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3102d567c4c791cdd3cd929b688c5615263714bf/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27919.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Седмичен миш маш с бетон по плажа, стабилност в държавата , декларации и осеммилионна емблема

Дали онези автори, които измислюват заглавия за своите статии всъщност мислят? Защото в заглавие от типа на „Криско: Готов съм да имам дете“  има такъв стряскащ подтекст, че…

Но нека не бъдем такива буквалисти в края на краищата. А и Криско едва ли ще ражда.

Нека отворим широко сърцата и душите си и когато премиерът каже, че война без участието на пехотата не може да бъде спечелена, да му повярваме. Нищо чудно г-н Борисов да изпрати няколко батальона мотострелковаци, за да спечелят войната по пътищата. Тъй де. Едно е да ви спре катаджия с палка , друго е да ви изреве „стой, не мърдай“ някой гневен кашик с щик на автомата. Ще нарушавате ли ограниченията на скоростта тогаз?

                                                                                                                                                  -2-

Значи втора седмица модните диктатори у нас обсъждат роклята на първата дама, с която тя се яви в Брюксел. Ами, в края на краищата Десислава Радева беше там, а всички останали българки не бяха. Затуй замълчете сега и завинаги. Да бяхте се омъжили за президент, а не за …каквото там ви е излъгало да кажете „да“ пред длъжностното лице.

                                                                                                                                                  -3-

ЦСКА с президент Гриша Ганчев купи емблемата на ЦСКА с бивш президент проф. Александър Томов - Лупи  за 8 млн лв. Продължавайте да обяснявате, че Лупи не умеел да прави пари. Ето, след всичките чудесии, които той сътвори, някой се съгласи да плати ОСЕМ МИЛИОНА ЛЕВА за емблема
                                     
                                                                                                                                                  -4-

В курорта Лозенец местното гражданство и селячество скокна, за да брани една поляна, който по документи била плаж. И пак по документи едни инвеститори решиха да я застроят. Ама местните рипнаха и се възпротивиха. Те някога и парижани рипали срещу Айфеловата кула, ама сега се гордеят с нея. Уви, у нас инвеститорите и хората задължително говорят на различни езици и винаги се разминават. Накрая само бетонът остава.

                                                                                                                                                    -5-

Господин премиерът спечели турнир по тенис за известни хора. Остана неизвестно какви усилия е коствало на съперниците му, да не вземат да се объркат и да го победят. В края на краищата победителите не ги съдят, а победените могат само да кажат „Продължаваме напред“, докато не ги ошамари пак някой VIP.

                                                                                                                                                   -6-

Фрау Меркел и нейните съзаклятници решили да се спират парите от европейски програми за онези страни членки, в които няма върховество на закона. Абсолютно е сигурно. Тъй като законите у вас са самотен връх, към който цялата държавна администрация се катери деня и нощя, всички пари от програми ще останат само за България. Другите страни членки да се оправят. Няма как при толкоз много конграчулейшъни и потупвания по рамото, които получава първият държавен ръководител, да се притесняваме.

                                                                                                                                                    -7-

В парламентарната група на ГЕРБ към двайсетина депутати били бивши членове на БСП. Социалистите да не се хилят много, ами да обяснят как толкоз български олигарси и богаташи са все техни другари. Тъй е то. Нито дясното е дясно нито лявото е ляво у нас. Има и изключения.

Доказано само лорд Минчев и Азис са истински представители на левицата в Отечеството любезно. Оня, който събираше съчки в гората, май и той. 

                                                                                                                                                      -8-

Народният трибун Марешки призова, за да нямат конфликт на интереси, всички гейове в Парламента да обявят, че са гейове. Всички алкохолици също. Наркоманите и те. Представяте ли си какъв джакпот ще бъде, ако някой депутат си признае, че е гей наркоман алкохолик. 

Абе, какъв конфликт на интереси, бре Марешки. Нали има една поговорка, която гласи. „Интересът клати феса“ . В Парламента отдавна се знае, че няма конфликт между интересите на народните представители. Направо по някои точки са изцяло безконфликтни.

                                                                                                                                                        -9-

Правителството демонстрира невероятен тактически маньовър. Кабинетът Му изтегли от обсъждане в Народното събрание доклада за състоянието на българската армия. Правилно. В документа пишело, че армията ни можела да изпълнява функциите си частично, демек някой друг парад, някоя друга снимка пред строя и толкоз. 

Както е тръгнало, ако някой младеж изпее в YOUTUBE  „Велик е нашият войник“, току виж го арестуват заради подигравка към армията.

                                                                                                                                                       -10-

На Международния ден на детето премиерът поздрави всички български деца със снимка, която изобразява прехласното детенце, което гледа в телевизионния екран чичко Борисов. Символиката е повече от ясна. Някой иска да каже на малките и вероятно на големите

Виждам ви. Гледам ви. Следя развитието ви. 

Но нека не бъдем параноици. Може пък и нищо да не иска да каже.

                                                                                                                                                  -11-

Засега в Парламента се произвеждат повече декларации и по-малко закони. Важното е лаф да става и никой да не клати стабилността.

 автор: Фрагментий
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...