икономика 16 май 2017 2017-05-16 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc3cvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2e57ded2890c9beb97e5e9a55ee19e42032e364e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27724.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Приключва първият етап от изграждането на пътя към Индустриална зона - Българово

Нов път ще свързва Индустриалната зона край Българово с град Бургас.

Средствата ще дойдат от бюджета на Община Бургас, като целта е да се улеснят максимално инвеститорите, решили да развиват бизнес в зоната.

Отсечката ще стига до най-близкия парцел в логистичния парк - този на италианската компания "Стратежия".

Пътят е дълъг 400 метра, като ще минава през хълмиста територия със сериозна денивелация. Към момента приключва най-трудоемката част по оформянето на "леглото" и изграждането на подземните комуникации. Това е само първият етап от изграждането на инфраструктура, която да обхване следващите парцели и да обезпечи нормалното функциониране на перспективната зона. Освен пътна и ВиК връзка, ще се прокарат електричество и телекомуникации. Терените в зоната са изцяло общинска собственост и с цел привличане на инвеститори и разкриване на работни места, цената на земята е изключително конкурентна и атрактивна - приблизително 16 лв./кв. м. При изчерпване на моментната наличност, зоната може да бъде разширена.

Първият инвеститор, закупил терен в зоната в Българово, е италианската компания "Стратежия". Тя е крупен производител на детайли за обувната промишленост и със сериозен пазар в ЕС. Инвестиционното намерение на фирмата е изграждане на производствена база на територията на зоната.

Закупен терен има и фирма "Мегатрон" ЕАД, чието инвестиционно намерение е свързано с изграждане на търговско-сервизна база. Дружеството се занимава с продажба на земеделска, строителна, горска, индустриална, градинска и голф техника на водещи световни производители, като John Deere, Bobcat, Kuhn, Bednar.  Фирма "Мегатрон" възнамерява да инвестира средства в размер над 3 милиона лева за изграждане на модерен център за търговия и сервиз, като намеренията им са в рамките на една година от издаване на разрешението за строеж да стартира и производствена дейност.

Имоти са закупени още от "Интерагри България" АД, "Генчев Агри" ООД и др. по-малки фирми. Водят се разговори с още няколко потенциални инвеститори.

Междувременно се очаква до края на тази година да бъдат изкупени на 100 % терените в Индустриален и логистичен парк - Бургас, където редица нови предприятия вече стартираха дейността си.

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...