различно 25 фев. 2017 2017-02-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBam84IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1f784d2e85b6ed3599366013fa59fe3d666735e7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26943.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Седмицата, в която политиците почнаха, пък мосю Спас дьо Финес свърши

Седмицата започна с победа на Доброто. Политикът Светльо Витков  публично се разкая, че досега бил плювалник и той и партията му само плюели, ама вече нямало да бъде тъй. В битността си на добре ухаещ и възпитан млад мъж той вече стана част от Реформаторския блок. Браво, браво.  Сега вече г-н Витков ще може да прокарва своите ...хм...политики. Остава и да разберем какви са те. Но пък е хубаво да знае, че ако досега е бил част от плюещите, вече ще бъде част от оплюваните. Дано  еволюцията светльовиткова да не бъде описана след време от историците като  „От плювалник до лизалник”

Премиерът служебник призна, че борбата му срещу купуването на гласове е  голяма негова амбиция. Дори каза, че долу горе било ясно как става това, ама било трудно да се контролира. Язък. И накрая скръбно призна, че машинното гласуване било деликатен въпрос.

То и Спас Русев деликатно каза на левскарите, че козирка на стадион „Кабриолет арена” нямало да има.

Ееее, как хубаво го каза един университетски професор „Не е работа на държавните университети да изучават потребностите на бизнеса” Мдааа, така е г-н професор. Вашата работа в държавните университети е да създавате безработни висшисти и да ви се плаща нелошо затова.

Ей, ама завистливи хора, бе. Нямаха друга работа и изкараха бъдещите заплати на бъдещите депутати. Щяли да получават по 3210 лв месечно, без бонусите и прочие благинки. И това баш преди изборите. Сега как ще застане един кандидат за народен представител пред някой байно или стрина с 200 лв пенсия и ще каже „Гласувай за мен”.  Амиь неудобно се получава. Два свята, единият излишен. На 26 март ще се види кой е от отбора на излишните.

Брюкселският безцензор Николо Бареций се самоопредели като вълк и като такъв отказа да играе в политическия цирк в България. Хвърли бялата кърпа и обяви, че не иска да участва в изборите. Ами, сега? Кой ще громи корупцията у нас? Изпитвам подозрение, че Лупо Бареков ще емигрира в Брюксел окончателно. И там по таз тежка чужбина ще чете вестник „Таймс” и сълзи ще се стичат по небръснатата му от девет дни брада.

Пък в медиите в Бургас прочетохме новина , че кметът Димитър Николов бил скръцнал със зъби, бил ударил по масата и изригнал ..ъъъ, защо хората винаги изригват значи ...

Аз честно казано се уплаших, защото познавам кмета и знам, че е фин и възпитан човек. И точно когато се притесних дали не е станало нещо с него и прочетох, че цялото това скърцане, блъскане и гняв било в неговия фейсбук профил по повод на местния проект за интегриран градски транспорт. Аааа, в социалната мрежа значи било. Е, там всичко е възможно. 

Да, бе, наистина сме страната на неограничените възможности. Чудесата дебват отвсякъде. Ето ,на. Неустрашимият патриот Слави Бинев влезе в листите на партия, която години наред громеше като непатриотична. Е, поне в някакъв момент е бил в грешка. Или преди или сега.

То, във футболен клуб „Левски” стана като комедия от грешки. Мосю дьо Финес, демек финият им собственик хвърли бялата кърпа и остави отбора насред нищото.  Ама, сините когато се подиграваха на червените, дали са мислили, че съдбата им готви операция Лупи 2.0

Раздадоха номерата на партиите за изборите. Не е честно. Поне на една можеха да връчат номер 69. Поне щеше да е истинско.

И тъй и тъй говорим за цифри, учени откриха седем планети, които приличат на Земята...докато човечеството възторжено обсъждаше възможността да установим контакт с космически братя, някои български предприемачи и политици се замислиха колко обществени поръчки могат да се проведат на новите планети. Тъй де...телескопите не показаха наличие на магистрали на нито една планета от новите седем.

Правителството уволни главния секретар на полицията. Голямо мънкане породи този случай. Накрая нещата бяха представени тъй, сякаш обезсекретареният главен секретар сам се е обезсекретарил...И още не е ясно какво прави премиерът служебник. Чисти Авгиевите обори или почиства помощението, за да го подготви за партия, която не е  ГЕРБ. Ще видим.

Корнелия Нинова пък втрещи всички, като каза, че отдавна чакала момента с Бойко Борисов да се разберат като мъже. Как ли ще стане тая работа? Ще се състезават по скоростно ядене на филии с мас? Ще цъкат футболче на малки вратички и тя ще се пробва да го  лъже, пардон да го финтира? Или на белот? Пък може и да варят ракия и да удрят по една канадска борба.Или ще свалят мацки вечерта в бара?

Предизборната кампания започна. Това е. Ще свикваме. Един месец ние ще се преструваме, че чуваме политиците, пък те после няколко години ще се преструват, че чуват нас.

А Ким Кардашиян накара милиони мъже да се хванат за сърцето. Щяла да обяви своята рецепта за отслабване. При това положение от някои точщки на земното кълбо немалко хора ще кажат „Не разваляйте хубавата жена, бе”

Всъщност, има теория, че Тунгуският метеорит е бил добре гледана жена, която е паднала по задница. И ...останалото го знаете.

автор: Фрагментий
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...