различно 28 ян. 2017 2017-01-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDQ2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c94c0294e15a54ca9e5b1fad75cd5d09dd408747/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26643.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Врякане, крякане, акане и други фрагменти от премиера професор Запек

Не знам дали се замислихте, ама това беше последната седмица на втория му кабинет на Онзи, Който Се Самонарече Най-Подготвения За Премиер.

И на многобройните жалостиви питания „На кого ни оставяш, войводо”, той отговори ясно, че ни оставя на служебния кабинет на президента Радев.Същият този кабинет, който Корнелия Нинова отказва да признае, че е неин.

Няма спиране. И тази седмица продължиха коментарите за това кой как бил облечен на церемонията по встъпване на длъжност на новия президент.  Айде, сега и вие критикари ниедни.. Цар Симеон в биката край Ахелой да не би да е бил с двуредно сако.

Влязоха в сила новите глоби, с които държавата смята да усмири асфалтовите хулигани и нарушители. Докато всички започнаха да се джафкат за размери на санкциите, изведнъж пътищата се оказаха негодни за движение заради дупките по тях. Ама, Лиляна Павлова успокои всички псуващи шофьори, че дупки имало само по старите пътища. И на тях им стана едно такова леко на душата.

Пък в Париж се готвели да направят транспортна революция.  Франсетата съвсем са изтрещели.  Пуснали микробуси без шофьори.  Няма ли шофьор да те напсува, не ми го хвали такова превозно средство. Парижани. Нито северна дъга имат нито южна тангента и тръгнали революция да правят. Наивници. И кондукторка сигурно няма да има. Рай за нашенските гратистичии. Ами, ако безшьофьорното возило нацели дупка по пътя? 

Един жител на Жеравна се похвали, че във вените му течала хайдушка кръв. Хм, като гледам колко цигани продават кръв край кръвните центрове в страната, не смея да мисля какво тече из вените им на българите. 

Изобщо това течовете са опасна работа. Поне новите гърди на Джулиана Гани не са протекли, макар че според изобилието от публикации в новинарските сайтове съдържали 2000 кубика силикон. Тя последно Гани ли е или Гали? Между другото Галина Бланка на латински ще рече бяла кокошка. Виж как е бройлер на латински не знам.

От УЕФА си нямаха друга работа, ами извадиха класация, от която става ясно, че най-слабият отбор за изминалите вече 25 години на формата „Шампионска лига” е футболният клуб „Лефски” София.  И правата върху  марката „евроидиоти” отиват при...ония от графство Подуене.

„Без да мислиш, без да чакаш, трябва ти да се изакаш. Да, ама за зла беда, не го правиш досега. И да врякаш и да крякаш, трябва ти да се изакаш” Тези думи принадлежат на брилянтен поет, също така юрист и професор по търговско право и бивш председател на Народното събрание и...иначе казано проф. Огнян Герджиков беше обявен за служебен премиер.  Представете си само как на някое разгорещено заседание на бъдещия кабинет, той успокоява някой гневен министър с думите „Трябва ти да се изакаш”...Е, държавата е в сигурни ръце. Страната със сигурност ще избегне политически и икономически запек. А за бъдещите мирни дни доказателство е и името на един от министрите в новия кабинет. Човекът се казва Гълъб. 

Дали президентът осъзнава ,че всъщност той е човекът, който е уволнил ...самия Бойко Борисов от работа. А уж няколко дни по-рано се прегръщаха така радушно.         Хм, пък с Цецка Цачева направо се разцелуваха. Всъщност генералът уволни и нея.

Гала покани на кафе някакъв пророк в студиото си. Човекът предсказа куп лоши събития по света и у нас, ама за три неща нищо не каза... за хемороидите, за пърхота и за Николай Бареков. Е, явно тези три проблема си остават висящи. 

Радан Кънев направи партия „Нова република”, а незнайно защо на мен ми звучи като Ново двайсет. Щял да отмени данък уикенд. Аз пък бих му предложил, като стане премиер,  да отмени уикендите. И без това празничният ни календар е наситен с доста почивки. Щял да забрани и рекламата на лотарията. Браво...някои хора хванаха мазоли да трият билетчета. Всъщност някой ще обясни ли как стават тия неща? Първо си изтриваш мозъчните гънки и тогава започващ да триеш билетчета или първо триеш билети и неусетно си изтриваш мозъка? Пустите му пари. Все около тях се въртят нещата. На, на изпроводяк Борисов остави над 1 млрд лв излишък. И този човек го обявиха за излишен и го уволниха!!! Не е честно.

Линията за бедност в Отечеството любезно била вече 314 лв месечно. Сега ако ще ми кудкудякате, че повечето българи са бедни, ще ви отвърна, че „Бедността не е порок”.  Богатството също, ако питате мен.

Майка ми продължава да гледа упорито онзи турски сериал, в който застреляха главната героиня Гюлсерен. Сама ми се похвали, че не пропускала серия. Излиза така, че на никой не му пука за липсата на героинята. Това не е никак лоялно. Прави са римляните, че са казали „Сик транзит глория мунди”, демек „Тъй преминава световната слава”. А някои хора отказват да чуят тази приказка и искат трети мандат. 

Синът ми презрително посрещна критиките ми към оценките му в бележника с думите „Абе, тате. Нивото е толкова ниско, че е много лесно днес човек да бъде конкуретен” Зяпнах направо. Още зяпам. Зея направо. Г-жо Кунева, г-жо министър в оставка. Какво направихте с учениците?

От БСП обещаха на младите семейства безлихвени кредити за жилище. Ама, Левон Хампарцумян и колегите му банкери не са обещавали нищо такова. Но да не забравяме, че обещаното не е като даденото. Но в БСП са прави както винаги. Никой никога не е давал повече пари на хората от тях. При правителството на социалистите, водено от Жан Виденов, заплатите и пенсиите се измерваха в милиони левове. Тъй си беше. Тогава даваха на всеки човек по няколко килограма пари, с кито можеше да си купи един хляб. Например аз заради щедрите социалисти с моята вноска за апартамент си купих плат за палто и едни гащи. Така че им вярвам. Малко да им се отвори възможност и ще ни направят всичките милионери инфлационери.

Руски учени прогнозираха, че на 16 февруари щял да настъпи краят на света. Грешат. Краят на света настъпи в онзи ден, когато стана ясно, че руснаците пият препарат за миене на бани „Бояршник”, което означава, че си увреждат черния дроб до смърт. Може би означава и това, че не се къпят??? В същия дух телевизиите излъчиха как руският президент Вледими Путин пее пред студенти. Шоуто изглеждаше като......като...като прическата на Тъмп, като края на света, де. 

Закрили стария туитър профил на българското президентство. Е, на кого му пука. Виж, ако закрият Туитър изобщо, тогава Иво Сиромахов ще загуби основния си източник на...вдъхновение, да речем. Няма такава опасност. На Бойко Борисов обаче акаунтът остава. Самият той също. Има си дългосрочни планове и все с управление са свързани.

В първата си реч в Гербовата зала като премиер, макар и служебен, проф. Огнян Герджиков обясни, че значението на думата „държава” произлизало от „държа”...добре, че не спомена, че  в същия синонимен ред стои и думата „дръжки” Ами, да. Те и онези симпатяги, които източиха КТБ , това казаха. „Дръжте се за палците, няма да боли много” 

Пък Борисов докато предаваше властта, говори за толерантност, ама не пропусна да припомни, че е побеждавал на тенис новия премиер.  Приемникът му пък се зарече, че ще му направи пълна ревизия. Шеги и закачки с една дума. 

И понеже стана дума за тениса, млади и стари бяха обзети от феномена „Давай Гришо”. Браво на този момък заради играта срещу Надала и два пъти браво заради Никол. Заради Никол Шерцингер, бре.  Съгласете се, че е едно Никол Шерцингер да извика възторжено „Давай Гришо”, друго е разни хора с разни идеали да скандират същото. А моята жена ми вика „Простри прането”...Е, и по-нежни неща ми е казвала, например...с извинение ...”Прибери прането”. То звучи почти като „Давай Гришо”.

Майтап, майтап, ама се оказа истина, че Роналдо ритал с футболни обувки, ушити в Кюстендил. Баш сега намериха да се похвалят с това. Ами, той сиромахът за пет шест мача е улучил вратата два пъти и е вкарал един гол. Нищо де...последния път се отпуши.

Е, нека са весели дните пред вас. 

Автор: Фрагментий

 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...