спорт 03 ноем. 2017

Как един дарител доближи „Вихър“ Айтос до професионалния футбол

Article image
Едно дарение, направено от сърце, символично доближи аматьорския футболен клуб „Вихър“ Айтос до професионалните отбори в страната.

Айтозлията Иван Ралев след много години се завърна на стадиона, където е тренирал като дете и подари на представителния мъжки отбор тренировъчни екипи и топки.

Дарението получи настоящият старши треньор Милен Минчев.

Милен е много добър треньор и има желание да направи нещо хубаво за отбора и за Айтос. Виждам в него амбиции, талант в работата му, виждам неговия стремеж за развитие и се надявам „Вихър“ да излезе от периферията на българския футбол“ – сподели г-н Ралев.

Дарителят призна, че съзнателно е избрал футболни топки, с които българските клубове от „Б“ група играят официални срещи, защото по този начин е искал да даде възможност на местните аматьори да се почувстват като част от професионалистите.

Преди години избрах учението вместо футбола, но останах завинаги свързан с този спорт, практикувам го активно и днес. С моето дарение искам да провокирам и други айтозлии да подкрепят отбора  - призна развълнуваният почитател на „Вихър“Айтос.