избори 2017 24 март 2017

Държавата даде първите 600 000 лв. за сградата на Факултета по медицина в Бургас

Article image
Университет „Проф. д-р Асен Златаров” е получил първата вноска от 600 000 лв., която държавата дава за завършването на сградата на Факултета по обществено здраве и здравни грижи.

Новината съобщи кандидатът за депутат от „БСП за България” инж. Петър Кънев при закриването на предизборната кампания на партията в Бургас.

„За завършване на сградата са нужни 2 980 000 лв. През тази седмица с Николай Тишев проведохме два разговора с министъра на образованието и с началника на кабинета му и имаме информация, че първата сума вече е преведена на университета.”, обясни Кънев.

Той подчерта, че в Бургаски регион има приоритетни теми, по които всички депутати трябва да работят заедно, без значение от политическата им принадлежност.

Сред приоритетите е 4-лентовият път Бургас – Сл. бряг, който трябва да бъде готов през 2019 г. 

„Независимо кой управлява пътят ще го има, защото вече са в крайна фаза търговете, изпълнението и всичко останало.”, коментира Кънев.

Според него тепърва предстои да се преразгледа и темата „Странджа”, тъй като в последния месец тя придобива все по-политически и военен оттенък. Петър Кънев подчерта, че депутатите от Бургаска област трябва да поставят заедно въпроса за нов проект „Странджа”.

„Друга тема, по която трябва да работим заедно, е Законът за рибарство и аквакултури. Абсурдите в този Закон са достигнали крайна степен. Всеки един плавателен съд – независимо дали става въпрос за кораб или лодка – трябва да попълва корабен дневник. Поредният кретенизъм, роден от българската администрация. Очаквам до края на деня отговор и ако не го получа, в понеделник ще търся министъра на транспорта.”, каза още Петър Кънев. 

Социалистът подчерта, че при срещите си с бизнеса в региона често е чувал оплаквания за все по-голяма концентрацията на „власт и пари във все по-малко хора и фирми, приближени на управляващите”. 

Петър Кънев отказа да каже с кого БСП би водила преговори за коалиция след изборите, но подчерта, че трети опит с ДПС няма да има. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!