избори 2017 23 март 2017

ГЕРБ Бургас готви безмилостни законодателни промени против трафикантите на хора

Article image
Бургаските кандидати за депутати от листата на ГЕРБ вече са подготвили предложения за промени в Наказателния кодекс, с които гарантират тежки законови санкции за трафикантите на хора и каналджиите.

Водачът на листата Ивелина Василева и нейната подгласнчика Диана Саватева представиха идеите си за това да бъде прекратена практиката да се издават условни присъди за участниците в престъпни схеми и канали за нелегално преминаване на хора през границата.

Целта на предложените промени е да направят по-лесно и възможно да се стига по-бързо до ефективни присъди за нарушителите на закона.

В сектор „Сигурност” ще продължат усилията да се обезпечат гранични войски със специална екипировка, както патрулни и високопроходими автомобили . Идеята е за повишаване на капацитета за охрана на границата да бъдат използвани и армейски части.

Конкретното предложение, което бургаските депутати от ГЕРБ ще внесат е за изменение на член 281 от Наказателния кодекс, в който досега законът е изисквал доказване на материална облага от организатора на нелегален трафик на хора. Диана Саватева и колегите предлагат това изискване да отпадне, което ще доведе до по-бързо налагане на осъдителни присъди за трафикантите.

купуването и продаването на гласове е престъпление