култура 23 авг. 2016 2016-08-23 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbWtyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--02d50f26583218779d0b1bc63022bd228d8c26fb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_911.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Виртуозни китаристи ще изнесат съвместен концерт във "Флората"

Китаристът Луло Райнхард ще свири пред бургаската публика на вълнуващ концерт.

Заедно с него на сцената ще се качи и Андре Кренгел , Ули Кремер /ударни, перкусии/ и Константин Виенстроер /бас/.

Концертът е на 30 август от 20.00 часа в Експозиционен център "Флора".

Луло Райнхард е племенник на световноизвестния Джанго Райнхард и носи наследството му в стил "Джипси Суинг & Джаз Мануш", пречупвайки го през своя поглед и пресъздавайки го по свой собствен начин. Титулован от пресата като магьосник виртуоз, той е отворен към други култури: латино, джаз, фламенко,ориенталска стилистика. Луло Райнхард днес принадлежи към най-важните, автентични и незаменими творци в своя жанр и свири със сензационна енергия и наслада. Със своите собствени композиции той е слушан и разпознаван навсякъде по световните сцени.

Носителят на престижна музикална награда от Дюселдорф, композитор и китарен виртуоз Андре Кренгел, който също има множество международни участия, е наричан от пресата "пътешественик между културите" и "китарен чародей". Той се чувства в свои води сред голямото жанровото многообразие, към което добавя своя собствен стил, чувството си за динамика и любов към тихите тонове.

Сътрудничеството между двамата китаристи възниква на международния джаз фестивал в Шпийкерог /остров в Северно море/, където за пръв път се появяват заедно пред публика. Тамошната аудитория остава очарована, а Луло и Андре спонтанно решават да запишат общ албум и да продължат съвместната си дейност. 

В този албум на живо, записан в продължение на два концертни дни, могат да бъдат чути както композиции на двамата, така и едно напълно импровизирано парче. В записите взимат участие и техните колеги и приятели Ули Рагуси Кремер /барабани и перкусия/ и Константин Виенстроер /бас/ - двама също толкова големи майстори в този стил.
 
Специалната изненада за посетителите на концерта е участието в томбола на лютиерната фабрика "Кремона" за оригиналната китара "Киано", част от сигнатурната серия фюжън китари, разработена заедно с китариста Луло Райнхард, както и автограф лично от него. Китарата "Киано" носи името на един от внуците на големия музикант.  "Киано" е по-традиционната китара с авангарден външен вид. Корпусът е изработен от орех и смърч. Грифът е 50 мм при горното прагче, а мензурата - 650 мм. Притежава радиус на грифбрета и е снабдена е с електроника "Фишман Пресис Про Бленд".

Reinhardt & Andre Krengel Quartette е съвместен музикален проект на двамата виртуозни китаристи Луло Райнхард и Андре Кренгел е една особена смесица от два преливащи темперамента.
 
Събитието е съвместен проект на Община Бургас и "Кремона - България" ЕООД. Билети за концерта в Бургас на 30 август се продават на касата на Експоцентър "Флора" и каса до Часовника /градинката срещу Общината/. 

Цена на билетите - 15.00 лв. По-евтини билети с цена от 12 лв. могат да бъдат намерени и в сайта на Грабо - https://grabo.bg/burgas/kontzert-0mqdf


Коментари

култура ...


региони ...


различно ...