образование 23 авг. 2016 2016-08-23 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Бургас ще бъде домакин на научно-образователен форум

За седма поредна година СНЦ „Образование и технологии“ организира Научно-практически форум с международно участие „Иновации в обучението и познавателното развитие“. 

Инициативата ще се състои в периода 31 август – 02 септември. в Културен-център „Морско казино“.

Събитието има за цел широкото обсъждане на основни проблеми в системата на образованието и науката в България. Сред основните му задачи е да събере заедно преподаватели от различни висши училища и учители – практици от различни градове и села в страната; да намери допирни линии между теорията и практиката; да демонстрира нови приложения на съвременни технологии в учебния процес; да обедини усилията на различни институции за нова визия на класната стая в българското училище; да се утвърди ежегодното провеждане на образователен форум в гр. Бургас  с широката подкрепа на институциите, ангажирани с образователната система в страната ни.

Акцент във форума ще са иновационните методи на преподаване и учене за формиране на умения, осигуряващи успешен живот и работа на поколенията за живота им в 21. век. Ключовите посоки са педагогика, ориентирана към ученика, учене извън границата на класната стая и интегриране на технологиите в учебния процес.

Програмата на форума включва работа в специализирани секции, където в детайли да се разискват проблеми и възможности за развитие на учебния процес.

Материалите от форума се  публикуват в сп. "Образование и технологии".

Инициативата се осъществява в партньорство с Община Бургас,Университет "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Бургас и  Бургаски свободен университет и с подкрепата на Майкрософт – България и партньори от бизнеса.

 За допълнителни въпроси и контакти – доц. д-р Румяна Папанчева – 0888 272944.

 

 

 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...