култура 19 авг. 2016 2016-08-19 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Известни карикатуристи идват в Бургас за SMILE ART FEST

Двама известни наши карикатуристи пристигат в Бургас, за да се включат във фестивала SMILE ART FEST.

Чавдар Николов и Анатолий Станкулов ще дадат старт на инициативата тази вечер – 19 август, от 19:00 часа в галерия "Георги Баев" със Smile Art Happening. Проявата се реализира с партньорството на Община Бургас.

Чрез иновативната технология на Bamboo-Spark рисунките на двамата художници  ще могат да бъдат видяни в реално време и в интернет пространството. Почитателите на рисувания хумор ще могат да получат автограф от тях, да си изберат любима карикатура и да участват в томбола с награди. "Усмихнатият" фестивал представя България и балканските страни и нрави, чрез интерпретациите на майстори на карикатурата от цял свят, подредени в три локации: галерия "Георги Баев", зала "Петя Дубарова" на  Културен център "Морско казино" и  Балюстрадата в Морската градина.

Бургас е първият домакин  на Международния фестивал за пощенско изкуство (Mail Art), хумористична рисунка и карикатура. Следващите "спирки" по пътя на Фестивала на усмивките до края на годината ще бъдат Пловдив, Стара Загора, Русе и София. 

Седмото издание на SMILE ART FEST е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. И това не е случайно - организаторите от Фондация "Имеон-Балкани" са определили за тема на фестивала слоганът "Дестинация Балкани - Дестинация България".

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...