политика 17 авг. 2016 2016-08-17 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

БСП обявява кандидатурата си за президент днес

Националният съвет на БСП се събира на закрито заседание днес, за да приеме платформа за президентските избори и официално да издигне кандидата на партията за държавен глава. 

Очаква се това да бъде освободеният като командир на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев, около чиято кандидатура се обединиха ръководствата на БСП, АБВ и малките формации в коалицията „БСП Лява България“, пише Kmeta.bg

Последната дума обаче има пленумът на социалистическата партия. Допитването до местните структури на социалистите показа, че сред другите номинирани, най-много гласове са събрали Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Румен Гечев и Михаил Миков.

Омбудсманът Мая Манолова, която също получи широка подкрепа, в открито писмо до медиите съобщи, че се оттегля от надпреварата, заради съмнения за задкулисни договорки и огорчена от приятелския огън срещу нея. Вътрешната опозиция в БСП обвини Корнелия Нинова, че е застанала зад кандидатурата на генерал Радев, който според тях е бил наложен от Георги Първанов. Затова се очаква да предложат друг кандидат.

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...