образование 16 авг. 2016 2016-08-16 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdDRxIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--eee81184b34285597793da74297e70feef67bce2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_809.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Учениците, които прославиха Бургас на MOS шампионатът, гостуваха на кмета

Учениците от Английската гимназия, които се представиха блестящо на Световният MOS шампионат (Microsoft Office Specialist World Championship) в Орландо, САЩ, бяха поздравени лично от кмета Димитър Николов. 

В третото си участие на световния форум Георги Бошев спечели златен медал и стана световен шампион по информационни технологии. Добро представяне направиха още Даниела Павлова, Поля Янева и Кристиян Тодоров.

На срещаа с кмета присъстваха също директорът на учебното заведение Милена Андонова, учителят на младежите Димитрина Тодорова и директорът на дирекция "Образование" в Община Бургас Веселина Таралова. 

Въпреки че за Георги няма тайни в света на информационните технологии, той ще продължи своето развитие в областта на медицината. Възпитаникът на ГПАЕ "Гео Милев" споделя, че това е негова мечта, която следва от малък, и никога пред него не е стоял въпросът да я изостави заради компютърните науки. 

Георги Бошев разказа, че конкуренцията на Световното първенство в Орландо е била изключително сериозна. 

"Точността е от значение. Това, че се справих без грешка, беше най-важното. Всичко се провежда онлайн и няма как да бъде излъгана системата. Задачата ни беше да изработим по професионален начин определени документи. Всяко действие на компютъра се следи от квестори, които оценяват работата ни", разказва Георги. 

Община Бургас е първата в страната, която създаде в Английската гимназия изпитен център на Certiport, в който се сертифицират ученици. След откриването му, интерес към този проект проявиха много градове от страната. Община Бургас помага и при осъществяването на пътуването на участниците в Световния шампионат.

"В 11-ти и 12-ти клас ще акцентираме на обучението по информационни технологии в новия учебен план. Ще направим и паралелка от 8-ми клас с интензивно изучаване на информационни технологии", каза директорът на ГПАЕ "Гео Милев" Милена Андонова.

В основата на добрата подготовка на учениците е преподавателят им по информационни технологии в гимназията Димитрина Тодорова. Тя е от малкото учители в света, избрани от Microsoft да преминат специална квалификация. Тодорова успява да мотивира своите ученици да излязат извън рамките на задължителната подготовка по информационни технологии и да им помогне да се подготвят за сериозни сертификационни изпити. 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...