региони 15 авг. 2016 2016-08-15 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Вкусни ястия и БГ рок на Рибения фест в Царево

За поредна година Царево ще бъде домакин на атрактивен Рибен фестивал, който ще събере стотици любители на вкусните морски ястия и забавленията.

Фестът ще бъде открит официално на 4 септември от 12:00 ч. на пристанището в Царево. По традиция кулинарен гид във вкусното пътешествие ще бъде Ути Бъчваров. 

Програмата ще започне с огнени балкански ритми, изпълнени от „Виво Монтана”, победители в реалити формата „България търси талант”. На сцената ще се качи и друг любимец на България – Рафи. Той ще се представи в нова светлина, като изнесе концерт с група Rewind. Звездата на „Х фактор“ вече записа хит с музикантите. Освен това почитателите на качествения рок ще могат да се насладят и на хитовете на роклегендите от БТР.

И тази година Ути Бъчваров ще сготви миди с ориз в тиган, направен от капака на локомотив. Жителите и гостите на Царево ще опитат и няколко различни варианти на рибената чорба, приготвени от шест отбора, които ще се впуснат в кулинарна надпревара.

В програмата на феста са включени състезание по ветроходство и подводен риболов. Тази година част от фестивала е и специален любителски велопоход Царево – Лозенец – Царево.

Събитието ще бъде осветено и с литийно шествие, водено от отец Стоян Кралев. То ще тръгне от храм „Успение Богородично“. 

Водещ на фестивала е звездата от „Комиците“ и сериала „Столичани в повече“ Васил Драганов.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...