култура 12 авг. 2016 2016-08-12 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa2xBIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f5a90c9f2a4b10038fd7f79f9de588a3f75ccbc5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_739.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фотографи от цялата страна ще хванат „Атанасовско езеро в кадър“

За трета поредна година в Бургас се организира фотопленер под надслов  „Атанасовско езеро в кадър“.

Програмата му е насочена към онези любители и професионалисти фотографи с интерес към дивата природа, чиято страст са портретната, пейзажна и Wildlife фотография.
 
Фото приключението ще се състои на 26 и 27 август, като участниците ще имат възможност за снимане на водолюбиви птици от укритията в южната част на Атанасовско езеро и в защитена местност „Пода“, както и с маскировъчно пончо или от маскировъчно преносимо укритие в района на Бургаските езера и Поморийско езеро. 

Фотографите ще могат да снимат птици и от автомобил по определения от МОСВ маршрут в резерват „Атанасовско езеро“. Участието и заснемането на атмосферата по време на Фестивала на солта също е акцент от тазгодишната програма.
  
Новоизграденото фотоукритие в южната част на Атанасовско езеро е предвидено за снимане на саблеклюни и кокилобегачи, и множество други видове дъждосвирци, спиращи в езерото за почивка и хранене по време на дългия им път от Арктика към местата за зимуване. Капацитетът на укритието е до 3-ма снимащи (то е с размери 2 х 3 м.).
  
След пленера ще се проведе фотоконкурс за най-добра wildlife, пейзажна, портретна и репортажна фотография. 

Със записването си за участие във фотопленера, всеки фотограф се ангажира да предостави минимум десет снимки за конкурса, които ще бъдат използвани от БДЗП и проект „Солта на живота” с цел популяризиране опазването на птиците и Бургаските езера.

Водачи в света на дивата природа ще бъдат българските wildlife фотографи Николай Стоянов и Светослав Драгиев, както и Борислав Тончев от „Стил Травел“ ЕООД.
  
Организатори на пленера са сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство”, Туристическа агенция Стил Травъл и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). 

Той се осъществява със съдействието на проект „Солта на Живота“, финансиран по програма LIFE+ на ЕС, Canon България и Фотографски системи – официален дистрибутор на продуктите на Sigma, Lowepro и Joby за България.
  
  

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...