различно 11 авг. 2016 2016-08-11 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

През септември стават ясни новите процедури за концесии на плажовете

През септември ще станат ясни новите процедури за концесиите на плажовете, които ще бъдат обявени от Министерството на туризма.

За 10 плажа е стартирана предварителната подготовка за концесиите, предстои това да стане за още 40, обясни във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя посочи, че до края на август ще се срещне с концесионерите на плажовете и с представителите на туристическия бранш по Северното и Южното Черноморие, за да получи техните предложения относно новата методика за минималното концесионно възнаграждение, съобщава expert.bg.

"Ние приехме новата методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение и обвързано с нея, минималните критерии за избор на концесионери, където задължително предвиждаме 40% тежест за минимална цена за чадър и шезлонг. Успоредно с това приехме специална формула, където предлагаме базови цени за чадъри шезлонги в зависимост от мястото, където се намира плажът - 2 лв. в населено място под 10 000 души, 3 лв. над 10 000 и 4 лв. в национални курорти по Черноморието, за да може по този начин да гарантираме едни минимални цени", заяви Ангелкова.

Концесионерите на плажовете ще могат да предлагат и допълнителни услуги, а най-късно през януари следващата година ще бъдат стартирани всички процедури в тази сфера.



Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...