култура 10 авг. 2016 2016-08-10 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Представят „Чудесата на Поморие” в обществена дискусия

Обществена дискусия на тема: „Чудесата на Поморие. Нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона” ще се състои в гр. Поморие.

Тя се организира в рамките на Националната кампания „Чудесата на България 2016”.  Целта на форума е да потърси нови възможности за реклама на региона и в частност на културно-историческите паметници на територията на община Поморие, както и да подпомогне развитието на културно-историческия туризъм. 

Събитието ще се състои на 12 август 2016 г. (петък), с участието на Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и зам.-министърът на културата Боил Банов. Домакин е кметът на община Поморие Иван Алексиев, а покани са изпратени до управителя на област Бургас Вълчо Чолаков, кметовете от региона, представители на министерствата на културата, на туризма, народни представители, представители на туристическата индустрия, бизнес организации, историци, археолози, директори на музеи. 

Акцент във форума ще е Античната куполна гробница. Уреждането на собствеността на уникалния паметник на културата ще позволи на община Поморие да кандидатства по различни европейски програми, за да поддържа обекта, да развива инфраструктурата около него и да привлича български и чужди туристи. По време на събитиеро ще бъдат дискутирани възможностите за популяризация на манастира „Св. Георги Победоносец”, храм „Св. Преображение Господне”, църквата „Св. Рождество Богородично”, историческия музей на Поморие и уникалния Музей на солта. В дискусията ще бъдат представени целите и етапите на кампанията „Чудесата на България” за 2016 г.
Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...