различно 10 авг. 2016 2016-08-10 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbWdxIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--bb1cbab3a30c1d96d1ec650785d88d27de0a2a6e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_700.jpg

Burgas Reporter Ltd.

„рЕмисия новини” се бори за положителна промяна в медийното пространство

Онлайн медията “Успелите” (upselite.bg), се обръща към националните телевизии в България с апел за промяна чрез своята инициатива „рЕмисия новини”.

Тя отправя предизвикателството до БНТ, БТВ  и Нова ТВ с призива да покажат една централна емисия само с положителни новини! 

Кампанията е еднозначен апел, стремящ се да превърне един наболял проблем в обществен дебат. 

„Искаме да виждаме повече новини за български успехи по света, за решени проблеми у нас, за млади таланти, за честни и трудолюбиви хора, за креативни идеи, благородни каузи и положителни тенденции“, пишат в своето официалното становище “Успелите“, обръщайки се към най-големите национални медии в България и техните зрители.

По думите им има теми и събития, които наистина няма как да бъдат подминати и те задължително трябва да присъстват  в информационното ежедневие на зрителите, но има морални граници, които един достоен човек не би прекрачил, за да облагодетелства себе си. Факт е, че има негативни събития, но това не бива да е причина да да се забравят стойностните и градивни новини, които вдъхновяват.

Телевизията, която първа приеме предизвикателството “рЕмисия новини”, ще има шанса да изненада приятно българите. А в по-дългосрочен план и да допринесе за едно по-спокойно и щастливо общество.

„Чрез „рЕмисия новини” се надяваме да докажем, че из коридорите на българските медии ходят не само добри журналисти, но и добри хора. Не си позволяваме да поучаваме утвърдили се имена в журналистическия бранш, затова поставяме въпроса пред найвисшата и критична инстанция - тази на българския зрител и неговите очаквания. А именно: коректното, състрадателно и етично отношение към всяко човешко същество да не бъде рядкост, а начин на мислене“, коментират още “Успелите” .

Покани приятел! Изрази подкрепа с #рЕмисия! Само заедно можем!

Официално становище -> http://uspelite.bg/files/stanovishte-remisiq-novini.pdf 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...