култура 08 авг. 2016 2016-08-08 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Фестивал на солта обещава огнено шоу, птичи миграции и много изненади

Четвърто издание на Фестивала на солта ще се проведе на 26 август, в южната част на езерото, покрай и в басейните с луга и кал. 

Темата тази година е Миграцията – на птици, на животни, на хора. 

Бургазлии гости на града ще има възможността да се докоснат до чудото, наречено миграция и да видят с очите си птичите магистрали над езерото, хаотичните ята на щъркелите, стегнатите редици на пеликаните и изсечените силуети на мишелови, осояди и орли.

Фестивалът ще е тема на фотографите от цялата страна. Специално за всички тях и за всички гости ще има огнено шоу в езерото. Фото изложбата „Пътуване с птиците“ на български и тайвански фотографи ще украси производственото хале на „Черноморски солници“ АД. Няма да липсват и обичайните занимания „Солничар за един ден“, „Базар на солта“ и вечерно къпане в лугата и калта, а фестивалният ден ще завърши с музиката на Paraplaner и техният хит, писан като че ли специално за Атанасовско езеро – „Комари“.
 
Организаторите от проект „Солта на живота“, LIFE+ са предвидили занимания за различните възрасти – детски ателиета, посветени на миграцията, танцови импровизации, татуировки с мигриращи птици, изработване на мандали, филм за изследването на миграцията и много други. 

Велоалеята от Морската градина по Пътеката на солта ще позволи на гостите да се включат във Фестивала с екологичен транспорт, а вътре солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Фестивала.
 
 А всички, които имат интерес да се докоснат до чудото, наречено миграция, са добре дошли от 20 до 28 август от 8.00 до 16.00 часа на „Точката“ в Атанасовското езеро. Там специалисти орнитолози ще очакват всички природолюбители с  оптична тръба и бинокли за наблюдения.
 


Коментари

култура ...


региони ...


различно ...