здраве 26 март 2020 2020-03-26 2020-03-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUppIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4b366efbc03ecc8ef23476161a4738544b6692a4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/burgas6.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Няма регистриран нов случай на COVID-19 в Бургас

Към този час няма нов регистриран случай на заразен с коронавирус в Бургас.

По думите на лекарите състоянието на настанените четирима пациенти в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас е стабилно, но засега те остават в болницата.

В днешното заседание на кризисния щаб се включиха д-р Антон Григоров - началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ, и собственикът на лаборатории "Лина" д-р Васил Костадинов.

Д-р Григоров информира кризисния щаб за готовността на медицинския екип за реакция при бъдеща кризисна ситуация, легловата база, наличната медицинска апаратура. Той представи и приетия в болницата алгоритъм при криза, който включва отделянето на сектори в реанимацията за пациенти с коронавирус и отцепването на т.нар. "зона за чиста реанимация", както и възможността за координиране с останалите реанимационни екипи от болниците в града. Ще се търсят допълнителни възможности за закупуването на още апарати за обдишване, монитори, дефузери и мобилен рентген.

С д-р Васил Костадинов бяха обсъдени възможностите за циклично осигуряване на pcr тестове в Бургас.

На всяко заседание ще се канят медици и специалисти извън общинския кризисен щаб. Участие вече взеха д-р Веселин Джендов, както и представители на многопрофилните болници и здравни заведения в града.

От днес към екипите, които мерят температурата на пристигащите пътници на автогарите „Юг” и „Запад”, се присъединяват 11 парамедици - доброволци.

Кризисни психолози се включват с консултации на горещите телефони, както и на разположение на здравните заведения в Бургас.

Община Бургас ще се обърне към собствениците на хотели в Бургас и по Южното Черноморие с молба за постелно бельо, което да се предостави на болниците с настанени пациенти с коронавирус. В момента постелното бельо в Инфекциозно отделение се изхвърля и не се праща на химическо чистене.

Бургаска фирма е доставила първата партида защитни облекла, които шие вече няколко дена за бургаските болници. Доставката е за УМБАЛ - Бургас.

Община Малко Търново е заявила готовност да предостави една от трите си линейки на Онкодиспансера в Бургас. Тя е оборудвана и дезинфекцирана.

От днес започва доставката на храна и на военни пенсионери.

Групите за дезинфекция и поставянето на диспенсъри ще разширят дейността си и ще започнат да включват в графика и по-малките населени места в общината.

Община Бургас има готовност да осигури доставка на хранителни продукти на лекарите, които работят с пациенти с коронавирус и да изпълнява заявките им.

Вчера служителите на МВР са проверили 200 адреса на хора под задължителна карантина, установени са 2 нарушения. Предадени са на прокуратурата.

Заради постъпили сигнали в кризисния щаб, че се използват черни пътища за достъп до Бургас от Средец и обратно, се премества КПП на отбивката на базата на фирма "Щрабаг" в двете посоки. По този начин няма да се позволи заобикаляне и влизане в Бургас от други места.

Няма удължаване на срока за годишен технически преглед на МПС.

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...