време за прогноза 18 окт. 2018 2018-10-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUpOIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0c77f5a7c34b56f54212dcb23f9705742a9e4b0a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32798.jpg

Burgas Reporter Ltd.

"Циганското" лято си отиде. "Циганията" обаче остава

От телевизионния екран ухилен синоптик разказва какво ще бъде времето. "Циганското лято свърши" казва и се смее като печена тиква. То, това хубаво, ама защо не казва цялата истина. Циганското лято си е отишло от България, но циганията остава. 
Не тази, присъщата на определени махали, а онази...всеобщата, масова, нашенска цигания, мила моя майно льо.

Ако разлистите някои предизборни програми от последните избори и ако сравните обещаното с изпълненото? Тогава какво? Нали имаме един лаф "Лъже като дърт циганин"...Кой у нас лъже по този начин? А кой им вярва? Ние...

Кой е казал, че интересите на България са различни от интересите на Русия? Това пък го рече един политик. 
Питайте патриотите защо трябва да се грижим за интересите на Русия или на Турция, на САЩ или на Исландия? Защо на Исландия ли? Защото имам мерак да отида там и да ми изплетат една хубава шапка.И защото в Исландия няма да личи, че като футболист имам оскъдна техника и ритам топката като с ботуши. Сърце да е широко само.

Въпроси, въпроси, въпроси. Защо сме най-бедната страна в ЕС? Защо няма достатъчно учители у нас? Защо се извършват ремонти на ремонтирани обекти? Защо ЛОКО СФ нанесе поражения като от атомна бомба в японския град Хирошима? Защо Кристина Патрашкова има черни вежди и лилава коса? А защо аз нямам? Нито лилава, нито каквато и да е?

На кого му пука, бе? Прахът за пране в Одрин е три пъти по-евтин, отколкото у нас. През Балканската война армията ни превзе Одрин със страшния си вик "На нож", а сега с бойния вик "На прах за пране" или "На баклава".
Между другото за първи път в Одрин опитах гриловани маслини и ми харесаха много.

Знаете ли кое би направило най-щастливи представителите на българския строителен бранш? Онази стара мечта "България на три морета", ето това щеше да ги ощастливи.
Защото тогава нямаше да сме Балкански, а Бетонски полуостров. Само си представете колко много хотели и жилищни комплекси на първа линия щеше да име в тази "България на три морета".
Не можете да си го представите ли? И аз не мога. Толкова бетон няма излят никъде.

Всъщност у нас има повече бетонови възли, отколкото мъже, които могат да правят възел на вратовръзката си.
Но това не е повод за злостната атака срещу строителния бранш в последно време. Сатанизират строителите. Излиза така, че всички изпълнители на обществени поръчки са маскари.Не може така. Освен това строителите трябва да носят каски на строителния обект, а не вратовръзки. Това пък какъв смисъл има? Няма, естествено.

Патрашкова се чуди защо Холивуд снимал филми само за извънземни. Искала да гледа филми за човешката душа, за любовта. Ами да гледа надписите на ТВ АЛФА. Там се леят гордост и предразсъдъци деня и нощя. И толкоз много страст.

А аз само ви загубих времето. Чудя ви се направо на акъла как сте прочели всичко дотук? Да бяхте отделили време за някой инфлуенсър, а вие се помайвате тук. Ха!!!

Май е време за прогноза.

Днес ще бъде облачно, с краткотрайни превалявания и максимални температури от около 18 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...