време за прогноза 17 авг. 2018 2018-08-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazFNIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--59c11aacf5a002f75be1ae1c448cb20064e3e48c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32223.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Дали откритото находище на мазут край Черноморието ще свали цените на горивата у нас?

Мой много, много близък човек, чието име по разбираеми причини не мога да спомена, ми сподели, че е разтревожен от амбициите на сина си.

Млад човек, студент на 20 години, на пълна издръжка на баща си, с крайна непоносимост към тежкия труд, с подчертана слабост към тренировките и марковите дрехи и с вече заявено намерение да прави политическа кариера. Младият човек вече бил споделил с родителя си, че бил получил оферта от младежки структури на патриотични партии.

Какви свежи попълнения на патриотичния фронт, а? Впечатлен съм от подбора им на кадри. 

Може и въпросник да са му дали и в него на въпросите „Ненавиждате ли САЩ и ЕС“ и „Обичате ли Русия“  менторите да са му препоръчали да отговори с „Да“ или евентуално с „Крым наш“

Но младежът правилно се е ориентирал. Преди години в доста невръстна възраст едно момче оглави младежката организация на управляващата тогава партия, стана член на борда на голяма държавна фирма, после скокна в друга партия и сега е най, най, най….просто е незаобиколим фактор, но не заради размерите си, а заради влиянието си и заради личното си богатство.

„Хвала на такЪви хора“ както казваше Георги Мамалев.

Хареса ми решителността на премиера и идеята му да бъдат ремонтирани всички мостове в страната. Чу се, че 211 от тях се нуждаели от ремонт. И пари щели да се намерят. И съм сигурен, че както винаги отговорността за ремонта на мостовете няма да се разпилее, а ще се поеме от две три фирми, т-е те ще спечелят обществените поръчки. Ами, да. То остава и някоя 72 годишна маникюристка с гаражен салон за красота да ремонтира мостовете…

Моля? Ааа, не съм разбрал. Фирмите на 72 годишните маникюристки не се занимавали със строителство, а с надграждане на регистъра на търговците, условно казано.

И какво злобеете, че Търговският регистър се бил сринал. Че то цял мост рухна в Италия, вие за едни регистър недоволствате.

Дали заради откритото находище на мазут в трюма на някакъв кораб, потънал край Созопол, няма да се увеличи цената на бензина? Ще кажете, че едното няма нищо общо с другото. Така е, ама то ценообразуването у нас няма нищо общо с нищо.

Както и да е.

Време е за прогноза.

Максималните температури в Бургас и в региона ще са около 30 градуса. Ще разполагаме с променлива облачност, топлина, влажност и всичко останало, присъщо на август.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...