време за прогноза 08 авг. 2018 2018-08-08 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaGxNIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ef9b1474f66d194be59697938224f44bc0d98260/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32124.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Днес всеки се пита в коя болница е Бенчо, а не де е Караджата

Много ми хареса искреното и човешко признание на премиера, че нямало да напада БСП заради случилото се по линия на казуса „Очи-Бенчо-хотелска стая-пари-избори-БСП“ , защото същото можело да се случи на всяка голяма партия.

Ама, как така за всяка партия??? Че това не е ли малко …ъъъ…неправилно?

Но пък човекът е честен и открит. 

Щом може да се случи и на други, на нас не ни остава нищо друго освен да го приемем за нормално.

Ами, да…тя другарката Корнелия нали точно това каза „Няма наши, няма ваши“

Защото казано е, че суджук суджука око не вади и когато специализираната прокуратура играе в двора на съседа, чакай я в скоро време да играе и снима с видеокамери в твоя двор.

Очарован съм от изблиците на медийна истерия по темата.

Стоят медийните екипи под прозорците на болниците из Бургаско и чакат г-н Бенчев да се покаже през някой прозорец, за да го питат какви са бъдещите му творчески планове. Опитвам се да си представя как в някаква редакция някакъв главен редактор или програмен директор обяснява на своите подчинени журналисти, че днес основният въпрос не е „Кажи ми сестро, де е Караджата“, а „Къде е Бенчо“ и праща журналистите да го дирят из болничните заведения. И Самюел Бекет не би могъл да напише нещо по-абсурдно от драмата "В очакване на Бенчо". Не знам колко се е обезценила венецуелската валута, ама нашата професия става все по-хиперинфлационна, щом основната ни стока са подобни новини. Ето, и аз с всичките си претенции за величественост, святост и висока нравственост пиша по същата тема. Какъв съм серсем, ооо, и то какъв.
 
А лечебниците отричат, че изобщо имат такъв пациент. Щастлив съм, че не работя в такава редакция.Щастлив съм и, че не съм в болница. Например в една голяма бургаска болница асансьорите не работят повече от два месеца и пациентите се катерят до деветия етаж пеш, но в търсене на Бенчо на нас медиите не ни остава време да пишем за това. Не е интересно. 

Честно казано, бих предпочел вместо да ми обясняват, че в нечий дом са намерили тефтерче с информация, от която става ясно, че някой давал пари на г-н Две хубави Очи, по-добре да обявят колко работни места са били създадени и колко чуждестранни инвестиции са направени през тази година  в Асфалтова република България. А в тефтерчето не пише ли колко пари са дадени на една партия за изборите? Но и това не е интересно.

Интересно е това, че синоптиците писаха писмо до Бойко Борисов се желание да ги прехвърли от БАН към Министерството на образованието. 

Моите уважения към синоптиците и най-вече към синоптичките, но вие наистина ли смятате, че премиерът трябва да се занимава с такива неща? Остава да го извикам и аз да ми поправи електрическите крушки на окачения таван в банята, че горят постоянно. И има едно гущерче на южната ни тераса и жена ми се плаши от него, а аз не мога да хвана и да го изхвърля на поляната. Дали да не потърся премиера, а?

Не знам как издържа този човек . Дърпат го за ръкава за какви ли не щуротии. Дори направо простотии. А очите му едни такива, добри…

До момента поне няма информация г-н Бенчев да е писал писмо до г-н Борисов. Слава Богу…иначе щеше да падне голямо сричане по медиите от запъхтени колеги репортери.

Време е за прогноза.

Днес ще е слънчево, горещо, влажно и максималните температури в Бургас и региона ще са около 30 градуса. Паркране в „зелената зона“ край Северния плаж е 1 лв на час. В „синята зона“ също. Но пък чужденците ако плащат с кредитна карта, ако изобщо могат да платят, трябва да бягат всеки час до терминала, за да подновят разрешителното за паркиране. Цената за наемането на една шатра на плажа в Бургас е 35 лв. Брей, че това е по-скъпо от една нощувка в някои обзаведени квартири. А аз като мизерен санкюлот лежа на върху стара хавлия. Срам ме е от мен.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...