региони 02 авг. 2018 2018-08-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdjlMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1c8fdd9773e31e83d5239e0ba16e0cc7e6583e24/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32069.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Повечето хотели в община Несебър отговарят на категоризацията си

Министърът на туризма Николина Ангелкова продължава с проверките, които имат за цел да установят дали услугите в хотелите отговарят на обявената категоризация.

„Следим стриктно за спазване на критериите, защото така се гарантира качеството на туристическата услуга. В последните дни са проверени хотели в Несебър и Слънчев бряг. Сред инспектираните обекти са хотелите „Роял Палас“ в Несебър и „Вела“ в Слънчев бряг.  Инспекциите на място се извършват във връзка със започнала процедура по потвърждаване на дадената им категоризация.”, коментира Ангелкова.

 Целта на посещенията е да се установи дали отговарят на критериите за съответствие на категорията, която имат и за която са подали документи за прекатегоризация. 

Хотел „Роял Палас“ е категоризиран с 3 звезди и в момента са подадени документи за потвърждаването на същата категория. Хотел „Вела“ има удостоверение за категория 4 звезди, като ръководството е започнало работа за потвърждаване на категоризацията в срок и според  изискванията. 

По време на проверките на място е проверявано за съответствие в три основни групи критерии- обзавеждане, обслужване и квалификация на наетия персонал, съобразени с това дали са на морски или планински. 

И при двете места за настаняване е констатирано, че съответстват на изискванията за категорията си. 

След инспекцията  експертите на министерството ще съставят протоколи, а резултатите ще бъдат представени пред Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически агенти към ведомството (ЕКРТТА). Издаването на удостоверение за категоризация се прави по решение на комисията, като документът се подписва от министъра на туризма. Проверките на местата за настаняване продължават и планово, и при сигнали от туристи. 

Експерти на министерството на туризма направиха регулярни проверки на още две места за настаняване в Несебър. На място бяха инспектирани хотел „Мелницата“ и хотел „Мариета Палас“. Те имат действащи удостоверения за категоризация съответно за 3 и 4 звезди. По време на инспекцията бяха констатирани леки нарушения, за които са съставени констативни протоколи. Те са свързани с дооборудването на спалните и санитарните помещения за инвалиди. 

В срок от 30 дни тези несъответствия трябва да бъдат отстранени, ако това не бъде спазено и установено при последващи проверки  на управителите ще бъде съставен акт за административно нарушение.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...