различно 26 юли 2018 2018-07-26 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc0ZMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--bde2ee202a370aa660105cfff0e09f26922ceda1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31993.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ретрограден Меркурий - Спокойно! Паниката е излишна!

Мнозина изпадат в паника, когато чуят, че е дошъл периодът за поредния ретрограден Меркурий.

Имаме ли обаче основание да си представяме наближаващ Апокалипсис и доколко страховете ни са оправдани? 
Ето няколко практични съвета за това какво да правим през периода от 26 юли 2018 до 19 август 2018 - когато Меркурий ще се движи на заден ход, гледан от Земята. 

Първо да си отговорим на въпроса: Какво обозначава думата РЕТРОГРАДЕН?  
 
„Ретрограден“ означава връщане назад (от ретро – „назад” и гради – „вървя”) или ретроградното движение е движение в посока, обратна на посоката на друго движение. Т.е. планетата Меркурий се движи назад?!


Възможно ли е планета да се движи назад ?! В Слънчевата система всяка планета или всички тела обикалят около Слънцето в една и съща орбита, следвайки своя хармоничен и перфектен план на движение и никоя планета не е започнала да се движи назад, за да всява паника!

А защо казват, че се движи на обратно т.е. , че е РЕТРОГРАДНА?
В конкретния период дадената планета, наблюдавана от Земята, се вижда да се движи в обратна посока. Нека си представим, че се возим във влак. Някъде по трасето на някоя ЖП гара до нас спира друг влак. В един момент двата влака тръгват едновременно, успоредни един на друг. Влакът, в който се возим, е по-бърз. Ако в този момент погледнем през прозореца, ще имаме чувството, че по-бавният влак се движи назад

Орбитите на планетите от Слънчевата система са елиптични или казано по друг начин – те са с формата на елипса. За това и дадох примера с двата успоредни влака, тръгващи от една гара. За да ме разберете, ще приложа следната схема.


В това положение, когато наблюдаваме планетата Меркурий от Земята, ние го виждаме да се движи назад.  А в конкретни точки го виждаме спрял – тогава казваме, че той е стационарен. 

Логично всяка планета от Слънчевата система в конкретен период се вижда ретроградна и съответно Земята, наблюдавана от различните планети в различни периоди се вижда ретроградна от там. 

Какво се случва, когато наблюдаваме планетата Меркурий, която става РЕТРОГРАДНА?!

Меркурий е най-малката планета в Слънчевата система. Наименованието ѝ идва от името на римския бог на търговията Меркурий или гръцкия му аналог бога Хермес. Хермес бил син на Зевс  (логично се падал внук на Атлас). Ражда се в пещера в планината Килен в Аркадия. И само за няколко часа след раждането си вече е изобретил лирата. Как? Като опънал струни върху бронята на костенурка и възпял на нея любовта на родителите си. Понеже денят му се сторил скучен, същия ден откраднал кравите на брат си Аполон. 

Омир описва Хермес като този, който е: „много променлив, любезно хитър, обирджия, крадец на говеда, носач на сънища, наблюдател през нощта, крадец на портите, такъв, който скоро ще покаже чудни дела сред безсмъртните богове“. 
В заключение: основната роля на бога Хермес е била преводач, или казано по друг начин- той е вестителят, свързочникът между  боговете и хората. Аналогично в Астрологията е прието планетата Меркурий да управлява:  разсъдливостта, информацията, ума, комуникациите, търговията, транспорта, възприятията ни и т.н. 

А сега да подчертаем: Меркурий е в ретроградна фаза в периода от 26 юли 2018 до 19 август 2018  и към края на годината пак от 17 ноември до 07 декември 2018

Какво се случва с нас когато Меркурий е в ретроградна фаза според Астрологията?

На ВЪТРЕШНО ниво: През периода ние се обръщаме навътре към себе си. Логично за всеки човек се засягат конкретни теми (при всеки е строго индивидуално). През периода при някои хора се наблюдава трудност да обяснят своите мотиви и чувства. Затова те се оттеглят мълчаливо. Докато други добиват увереност при изразяване на потребностите си, но дали ще бъдат правилно разбрани?

На ВЪНШНО ниво: през периода може да наблюдаваме проблеми в комуникацията с другите – оставаме с усещането, че разговаряме на различни езици; възможни са проблеми с техниката – защото хората масово започват да боравят нелогично с техниката и следват повреди и проблеми. 

През периода не е препоръчително: да сключваме договори, защото в този момент ние не разсъждаваме на 100% и е твърде възможно да се договорим за нещо, което не ни устройва и да има неприятни последици за нас. Също така е възможно в последствие да се разпадне договорът; да извършваме импулсивни покупки - твърде вероятно е стоката да има скрити дефекти (от недоглеждане) или да сме се сдобили с нещо, от което нямаме нужда и няма да го ползваме после. 

Виждате, правилата не са сложни и ако ги спазваме, няма нищо страшно, животът си продължава.
 
През периода е препоръчително: може да преподписваме стари договори - защото те не са нови, а са обмислени преди това и са нанесени корекции спрямо първия вариант; наблюдавайте се какво говорите –  сега е ключов период  и за това е препоръчително да се каже по-малко, но да свършите повече; подходящо е да се самонаблюдавате как действате и какво можете да коригирате в себе си; периодът е подходящ да си изградим нова схема на действия, за да сме по-организирани и по-спокойни, съответно и по-здрави; 

Възможно е през периода: да проведете неочакван разговор с човек, който не сте виждали от много време; в живота ви да се появи стар приятел, познат или дори любовник/ца. Като това за вас ще бъдат приятни срещи и разговори.

Освен това ще забележите, че хората от миналото по някакъв начин се появяват или се връщат в животът ви  като подарък. Възможно е стара тема да се поднови на нов глас (от ваши близки или роднини).
 
Приемете, че през периода почти всичко ще ви отнема повече време. Дори ежедневните пътувания. Затова си планирайте нещата с 10-15 минути повече от предвиденото.
 
Може би най-важният съвет е: бъдете ТЪРПЕЛИВИ към себе си и към околните. Направете си услуга, като поемете дълбоко въздух и си спомните, че сте търпеливи. Спомнете си ,че Земята е била тук около 4 милиарда години и ще продължи да съществува, затова нищо не е толкова спешно. Забавете темпото поне за периода и се обърнете навътре към себе си. 

Информацията по темата е много и е трудно да се каже всичко накратко. Но се надявам да съм повдигнала поне леко завесата на Астрологията и в бъдеще да ви бъдат интересни предстоящата ни среща в „Бургаски репортер”.

Щастлива и слънчева седмица от мен
Лично ваш сертифициран астролог Николина Пейчева
 
Още теми, свързани с Астрологията, можете да прочетете: 

Тук – Меркурий в знаците - Що е то?
Тук - Венера в знаците - Що е то?
Тук - Марс в знаците - Що е то? (Част 1)

Тук - Марс в знаците - Що е то? (Част 1) 


 

 

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...