време за прогноза 24 юли 2018 2018-07-24 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcnhMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3444ff481fc34481706c7ac613dd08dc6f1e49f0/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31971.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Мисия невъзможна е г-жа баба Дора да поведе българската революция с коза в ръка

Облаците сами по себе си са красиви, но когато сутринта човек види над главата си нещо като световен конгрес на облаци, леко се напряга.
Все пак лято е и колкото и клиширано да звучи, от лятото се очаква да осигури слънце, синьо небе, топлина, горещи нощи, високи температури и прочие такива екстри.
Вместо това в последно време ни застигат основно новини за дъжд и проверки за шумни музикални клубове и барове по морето.
 
Какъв парадокс. Точно по темата за тишината по морските курорти двама патриотични лидери се скараха тъй шумно. Обиждат се и се попържат без да им пука за децибелите, които вдигат. 
 
Мярнах реклама на последния филм „Мисията невъзможна“ с Том Круз. Нарекли я „Разпад“
Чак се стреснах. Това с разпадането ми прозвуча тъй българско и родно, но после си казах, че е невъзможно екипът на филма и прочутият актьор да са решили да снимат филм за територията с координати „Тамо, де се бели Дунав лей и от изток Черно море се бунтува и светлей“
Сигурен съм, че ако някой запита Том Круз дали би искал да снима следващата серия на „Мисията невъзможна“ и тя да е посветена на успехите на съвременна България и на заговорите на злите сили, които искат да разклатят стабилността, , той ще отговори, че тази мисия е невъзможна. 

Демек, невъзможно е злите сили да разклатят стабилността, защото тя е непоклатима и необратима, а колелото на историята се върти само в една посока. Да, бе да. 

Какво беше казал Архимед. „Дайте ми един лост и опорна точка, пък аз ще преместя земята“ или нещо такова.

За разлика от Архимед родните законотворци и без лост могат да преместят земята тъй, че само с една „заменка“ да я превърнат от държавна в частна собственост. В българските митове и легенди са описани много такива случаи.

Но по повод на архимедовия лост и преместването на планетата тук там, си мисля, че нашенските политици слагат древногръцкия философ в джоба си, защото те казват „Дайте ми мнозинство в парламента и аз ще върна времето назад…чрез поправка в закон със задна дата“ 

Някакъв умник говори мъдро мъдро за двойния стандарт. Не се траело вече. Така е. 

Сещам се за една стара картина, посветена на френската революция. Полугола млада жена с името Мариана е вдигнала в десницата си френския трикольор, а зад нея млади и стари мъже с пушки са се вдигнали на щурм срещу лошите управници.

А в нашенския вариант на същата картина начело стои г-жа баба Дора, но в десницата си тя не е издигнала българския трикольор, а някаква коза, а зад нея търчат чиновници, които убиват стада с подписи и печати. 
Ето ви на вас мисия невъзможна. В единия случай млада жена развява знаме, а в другия възрастна жена развява коза...ама не за дълго, защото я връхлита друга жена и взима козата и започва да се снима с нея и да дава изявления, г-жа баба Дора изпада в криза и тогаз идват някакви гадове и убиват козата.Край на революцията. От една страна имаме Великата Френска революция, а от друга Революцията на козите. Едните веят знамена,другите кози.

Отврат. Двоен стандарт от всякъде.

Тя и българската десница освен лозунги друго не издига. А левицата издига някаква визия, за която според на Бойкоцветаня Му нямало пари.

Все до парите опираме. Все ги няма. Няма ги и парите от КТБ. Уж ги изнесли с чували. Тия не са ли чували за електронно банкиране, бе? Правят транзакции с чували???

Кой е виновен за лошото време напоследък? Цветан Василев трябва да е. Събира облаците там в таз пуста чужбина и им пее „Я, кажи ми облаче ле, бяло. От де идеш, де си ми летяло, не видя ли в банкови ми двори за амнистия някой да говори“

И после праща облаците обратно, пък с тях идат дъжд и мълнии и поне 10% повече туристи от миналата година. Дъжд не дъжд имаме ръст в туристическия сектор. Така каза г-жа Николина.

Като заваля дъжд, та цяла седмица. Боне Репортерина изкара компютъра Белчо и таблета Сивушко, пък като заплющя едни катастрофични заглавия, побърка всички в селото.

И когато мъглата и тюрлюгювечът в главата му се превърнаха в новина, някъде далеч назад във времето светите братя Кирил и Методий се запитаха „Дали трябва да им даваме азбука на тези хора“

А стабилността стоеше все тъй непоклатима и стабилягите се заричаха, че ще изкарат мандата си докрай, до последна капка кръв и до последен дъх на гражданите и селяните и на козите на г-жа баба Дора.

Стига глупости. Време е за прогноза.

Днес ще е дъждовно, облачно, гръмотевично и влажно…и кално. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 26 градуса. На морската вода…ами, не знам…то и без това от толкова много чадъри и шезлонги няма да можете да отидете до морето.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...