време за прогноза 03 юли 2018 2018-07-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1JMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a64e27664b1f89dd0e5ca71560b2b0b32fc654c1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31795.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Днес е по-доходно да отглеждаш чадъри и шезлонги по плажа, отколкото крави и овце по пасищата

Заблеяло ми е агънце „Европредседателството свърши. Пейте робини, тез тъжни песни“

Всъщност както е тръгнало, агънце багънце няма да блее никъде, защото под мъдрото ръководство на партията, пардон на агенцията, гадинките ще бъдат избити.

Нали чухте…агентите от някаква агенция или чиновниците на от някакво министерство открили страшна болест по животните. Вирусът идвал чак от тропиците на Африка и бил донесен от бежанец, тъй като вирусът му ниеден се бил залепил за обувката на бежанеца.

Звучи страшно, направо като атака с бактериологично оръжие срещу този остров на стабилността, какъвто е нашата държава, но…малко неудобно се получава и с извинение …такава болест в Гърция и в Турция няма. Гаден вирус. Тръгнал от тропиците на Африка, минал по суша и по море и някак прескочил като една Стефка Костадинова и бам…приземил се у нас.
Подрастващи животновъди са се впрегнали вместо избитите от чиновниците животни - картина на Василий Петров


Я, кажи ми облаче, ле бяло. Оттам де идеш, вирус ти дали си ми видяло? 

Не, може да бъде. Трябва да има някакво обяснение и единственото, което ми идва на ум е това, че вирусът е бил пренесен от лястовичка или от някаква други прелетна птица от Африка до Странджа. Или от някое облаче, ле бяло. 

И сега чиновниците избиват стадата. Всъщност не ги избиват те. Слагат един подпис под някаква заповед и стадата минават под ножа. Някой каза ,че преди години имало 3 млн. добитък в Странджа, а днес имаме 1 млн. държавни чиновници, но стада почти нямаме. Месо и мляко също. Е, то и палми в България нямаме, но палмовото масло е навсякъде и във всичко.

Това са видими резултати. Стигнали сме дотам, че е много по-доходно да отглеждаш чадъри и шезлонги по плажовете, отколкото стада с животни.По-добре концесионер на плажа, отколкото собственик на кравеферма или овцеферма. Каква свинщина е българското животновъдство.

Някъде прочетох, че австрийците изхарчили 10 000 евро за церемонията по откриването на тяхното европредседателство. Направили пикник и пред събралото се множество сложили три дънера и оттам пред събралото се множество се изправили Доналд Туск, австрийският канцлер Курц и нашият премиер Борисов. Че като ревнаха разни гаражни счетоводители „видяхте ли, австрийците пестят пари, а ние ги пръскаме“

Серсеми. Първо ако ще си мерим дънерите, ние не три дънера, а три милиона дънера изсичаме и ги изнасяме по таз тежка чужбина. И два милиона българи сме изнесли пак там. И продължаваме да създаваме нови и нови …дънери. В политиката, в икономиката, в културата. Дънер до дънер.

Ей, че кахърно звуча. Заядливо също. И песимистично. 

Но тонът ми е такъв ,защото на мен лично ми липсва европредседателството. А сега ставаме пак периферия на ЕС. То и затова сигурно ДавайГришо отпадна още в първия кръг на Уимбълдън. 

Живот ли бе да го опишеш. Сал една стабилност ни остана.

Време е за прогноза за времето.

Днес синоптиците ни съветват да се настроим психически за дъжд, гръмотевици, облаци и максимални температури от порядъка на 27 градуса в Бургас и в региона. Нека да е лято, ама …лято да е.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...