време за прогноза 02 юли 2018 2018-07-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa1JMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--aeb178d6953bac4cfd2ff8332250631904a1aa9e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31790.jpg

Burgas Reporter Ltd.

У нас сблъсъкът на елементарни частици е навред, а в Швейцария само в някакъв си андронен колайдер

Важното е да сме добри, да мислим положително и да вярваме в хубавите намерения на човечеството.

Нали и Царя така ни съветваше преди години. Казваше ни Негово величество „Сменете си чипа“, а вместо това ние сменихме Неговия кабинет с Тройната коалиция. Постъпката ни не беше никак величествена.

Но това с ненарушимата вяра в доброто на хората ми харесва. 

Аз, например, вярвам, че незнайната съседка, която е хвърлила през терасата топка косми от своята фризура и нейните косми са паднали в нашата тераса, та…вярвам в туй, че тя не го е направила поради липса на възпитание, а просто е провеждала научни опити за гравитацията. Разресала е рано сутринта косата си с гребен, оскубала се е горката, но го е направила в името на науката и е хвърлила космите си надолу, пък после е записала в с треперещи от вълнение ръце в своя дневник на космохвъргачката  „Днес пробата се движеше с един метър в секунда, а вчера понеже не бях си измила косата, се движеше с по-висока скорост. Изводът е, че колкото човек се къпе по-малко, толкова по-бързо пробива в живота“ . Сещам се пак за онази съседка, която обясняваше, че се къпе рядко, защото иначе я заболявала главата. Но млъкни сърце.

Да, аз вярвам, че човек, който плюе през терасата или хвърля своя фас, прави това в името на науката. Изследва гравитацията, не че нещо има против съседите.

И онзи човек, който цяла седмица е пълнил с отпадъци някой торба, пък я хвърля да лети и да се приземява пред блока, той също извършва някакви научни опити.

България е един огромен андронен колайдер.

Позволявам си да направя този извод, защото докато учените в Швейцария ускоряват елементарни частици в андронния колайдер и ги сблъскват, пък после описват последиците,  у нас всеки ден се сблъскваме челно с елементарни българи, пардон с елементарни частици  и последиците са неописуеми.

Сблъсък на елементарни частици. В Отечество любезно, как хубаво си ти се случва постоянно и по села и по градове.. В Швейцария само в контролирана среда в лабораториите.

Аха, значи неслучайно в миналото са ни наричали швейцарците на Балканите, а? Не е било заради сиренето, което правим, не е било заради банките ни или заради велоалеите ни, а заради научния ни потенциал. Сега разбирам.

В Швейцария нямат чадъри по плажовете...всъщност те и плажове нямат

Разбирам още, че основните внушения от нашите телевизионни реклами са три.

Първото впечатляващо послание е казаното от един работодател, че за него най-важното е неговите служители да са добре хидратирани. Демек в края на месеца да пят по една студена вода. Това означава да са ти хидратирани работниците.

Кой са другите две внушения ли? Ето ги и тях.

Внушение номер две - Докато гражданинът хикс има проблеми с простата или обострени хемороиди, може да вземе бърз кредит 

Внушение три - Докато гражданката игрек има проблеми с разширени вени или със стомашно-чревния тракт, я  да вземе да изтрие няколко билетчета от лотарията.
Гражданка с болки в стомаха чака личния си лекар да и донесе билетче от лотарията - картина на Хюго Марл


Ще кажете какво общо имат хемороидите с бързите кредити ли? Ами, нямат нищо общо, ама и двете извират от телевизора деня  и нощя. 

Сещам се за един великолепен стих на поета Герджиков. 
"Без да мислиш, без да чакаш, 
Трябва ти да се изакаш"

Никой не се интересува от поезия, от  "Извора на белоногата", да речем, защото от телевизията извира проза. 

Вчера гледам един известен политик как скромно обяснява от някакво телевизионно студио, че това ,което той бил говорил преди години, сега вече чувал да го говорят управляващите.  Ама, същите думи значи. 

И обясни кротко, че политиците у нас явно имат нужда от неговото неделно патриотично училище. Интересно ми е какво ще им преподава по време на урока „Как да нахлуем в национална академия по театрално и филмово изкуство, без да изглеждаме не на мястото си“ . 

Колко много хора казват, че не гледат телевизия. А какво правят? Деца ли? Не, едва ли правят деца, защото официално беше обявено, че българската нация се топи. Стабилно се топи. Интересно е кое ще е случи по-напред. Ще се стопят ледниците, ще се стопят китарите от песента на рок група „Сигнал“ или ще се стопят българите?

Аман от туй глобално затопляне. Колкото повече се затопля, толкова повече се увеличава цената на тока и на парното. На природния газ също. Но пък броят на полицаите намалявал. Министърът на вътрешността го каза тази сутрин. Има недостиг на полицаи. 

Но пък водата е в изобилие, а над 1000 язовира имат нужда от ремонт.

Чудя се тази вода, която наводни десетки български градове и села, кой ще я плаща? 

Какво мрънкат хората.Нали са хидратирани.

Това ви пожелавам на всички. Да ви върви по вода и да бъде цялата ни нация обект на една хубава хидратация.

А сега е време за прогноза за времето.

Днес няма да вали. Ще имаме променлива облачност, променлива слънчевост, максимални температури от 26 градуса в Бургас и в региона.

Е, нека е хубав денят ви.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...