време за прогноза 21 юни 2018 2018-06-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBczFLIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d5a692bce78e7398ca50ec42e76860207684d8c3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31689.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ужасните снимки от времето на "преди" и "сега"

Има снимки, на които човек изглежда като фотомодел, като супер звезда, като знаменитост, като министър –председател дори. Има и снимки, на които човек изглежда като…ами, като себе си. Аз поне изглеждам винаги ужасно натурално. 

Гледам един приятел, грамаден шегаджия между другото,  турнал в своя профил в социалните мрежи снимка на онази шеметна красавица от филма „Топ Гън“…ъъъ…това е един древен филм с Том Круз и разглеждаше взаимоотношенията между един страхотно напорист пилот от американските ВВС и някаква военна инструкторка или психоложка, май беше…

Не, не…инстукторката или психоложката не е била „коуч“ като Наталия Кобилкина. Беше си на някаква щатна длъжност и учеше пилотите как да усмиряват егото си и да работят в екип…забравил съм на какво точно ги учеше. А Наталия Кобилкина не учи хората как да летят, а как да осигуряват чести срещи на своите членчици и йонита, каквото и да означава това. Както и да е.

Беше красавица. Тази инструкторката или психоложката от филма „Топ Гън“

И този мой приятел, не не…той няма нищо общо с филма, та ,той сложил снимка от „преди“ и от „сега“, демек вижте колко е одъртяла тази актриса от времената на нашата младост. 

Ами, вярно е. Тогава е била красавица, а сега е…различна е.

Но се замислих, че щом този тотален мокър сън от нашите млади години се е превърнал в такъв кошмар, то ние в какво сме се превърнали?

Аз например, имам снимки и от епохата „преди“ и от епохата „сега“, които с еднаква сила карат хората да мърдат неспокойно и да изпитват нарастваща паника.

Сещам се за една фотография от времената,когато бях 8 клас. Тогава бях шафер на сватбата на вуйчо ми и на вуйна ми. И майка ми ме опакова в безумен аутфит. 

И преди и сега ми прави впечатление, че на сватбената снимка, на която аз съм чучнат плътно до кумата, същата тази кума изглежда леко напрегната и излъчва напрежение…повече от ясно е, че близостта до тоя странен подрастващ  / моя милост/ и до този странен пуловер, изплетен от баба ми не от тънка мъгла , а от синя прежда и чрез куки, е карала жената да се чувства като насред пристъп на нощно напикаване.  Младоженецът, демек вуйчо ми, с кадифен костюм и с жабо, вуйна ми, т.е булката цялата в бяло, а аз …със син пуловер ужасирам  кумата. Пфу, пфу…

А първата ми паспортна снимка? Ами, снимките ми от абитуриентския бал!!! На тях съм покъртителен. Дори не смея да отварям албумите от тази епоха.

Но това е било преди. А сега!!!

Трудно ми е да обясня как се почувствах, когато видях снимка, която показва мен и министърката на туризма как се разхождаме из алеите на пустия Слънчев бряг в началото на тази година. Е, имаше още двама трима на кадъра, ама аз се набивах на очи.

Представяте ли си…това е жената, която се е снимала с почти всички световни знаменитости, била е на церемонията за връчване на филмовите награди „Оскар“, а аз съм на една снимка с нея. Ами, стряскащо е. За нея беше стряскащо.

Кой знае какво си е казвала. Тоя тип с трохите от бисквити по палтото / защото аз постоянно гъча бисквити/ откъде се взе и какви са тия безкрайни въпроси, които ми задава. Ама, пустата журналистическа работа в какви ситуации ме вкарва. Да ходя край разни разрушени бараки из Слънчев бряг по крайбрежната алея и да си хортувам с министърката, че и да ме снимат чак.

Затуй, аз съм благосклонен, когато видя снимки от нечие „преди и сега“. Понеже знам как изглеждам и аз на моите фотоси.

А сега е време за прогноза за времето.

Днес ще бъде слънчево, но сегиз тогиз ще има и променлива облачност. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 29 градуса.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...