време за прогноза 18 юни 2018 2018-06-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTVLIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--80603bf2518fd816380ae72bb32b42d0e9590600/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31651.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Римска поговорка за българския обущар

Онзи ден с изумление видях как българската запазена марка  от света на шоу бизнеса кака Лара обясни, че когато показал среден пръст по време на церемонията по откриването на Световното първенство по футбол, Роби Уйлямс дал възможност на хората по света да разберат, че го имало.

Туй песни, туй концерти, турнета, мултиплатинени албуми…нашенската знаменитост го е зачеркнала с черния маркер.  Ами, тъй де. Той барем една награда да имаше от наградите за българска музика на БГ радио, ама няма.

Роби, Роби. Кака Лара да ти каже, че си старо, издухано, забравено селебрити…това си звучи направо окончателно и  страшно. Все едно, че ти е показала среден пръст.

Хубаво щеше да бъде докато обсъждаше известността на Роби Уйлямс , някой в телевизионното студио  да беше казал на нашенската кака да си припомни  онази стара латинска поговорка, която гласи приблизително „Обущарю, не гледай по-високо от обувката“, демек всеки да си гледа работата.

Но по стар обичай у нас обущарите изобщо не се занимават с обувките си, а с всякакви други неща.

Само се огледайте около вас и ще видите, че е пълно с примери за „обущарски“ импровизации в българската политика, икономика и наука…в образованието и в културата също. Май и в туризма.

Може би затова средният българин е гол и бос в сравнение с някои свои европейски приятели.

"Четирима мъже режат дърво" на Винсент Ван Гог показва предимствата на единението или предупреждава, че ако тъй продължаваме, ще изсечем горите си

Приятели ли казах?

Браво на северномакедонците и на гърците, че най-после се разбраха за туй пусто име на държавата, която е дала на света кажи речи всичко.

Ей, го на. Външната ни министърка го каза в прав текст. Добре, че първо ние сме подписали договор за добросъседство с Македония, че се отпушило всичко на Балканите. Е, не всичко.

Подземната улица в Бургас се запуши, например…ама, то дъжд ли беше. Истински порой. Буря кърши клонове и сабля ги свива на венец.


Но за съжаление подземната улица се превърна в подводна.

Сега, на тия серсеми, които се хилят и говорят, че тунелът под Ламанша бил изцяло под вода, ама не се наводнявал, ще им кажа, че са злобари. Какво разбират пък те.

През уикенда минах по новата отсечка на пътя между Поморие и Ахелой. Хубавото си е хубаво. На черното не можеш да кажеш бяло. Тъй че пишем червена точка на правителството. 

Хм...май и аз станах като онзи нахален обущар, който гледал над обувката. Много почнах да плямпам за неща, които не разбирам.

Време е за прогноза за времето.

Днес ще имаме променлива облачност, превалявания от дъжд и максимални температури от 26 градуса.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...