време за прогноза 17 май 2018 2018-05-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEpLIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--85a846990ed9e748daf9750adec8d1d262d537c7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31329.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Приказки по телефона за пакета на Макрон и за интеграцията на Западните Балкани

Питат ли ме дей зората ме огряла първи път? Не че някой е хукнал да ме пита и разпитва, но ако все пак го направи, тамо аз ще отговоря, де на изток Черно море се бунтува и светлей.

Та, питате ли ме как се чувства човек насред изгрева на слънцето, на метри от морето и вълните, в танц с вятъра и насред песента на птиците?

Потен се чувства, дами и господа…потен и с уханни маратонки ,защото е бягал сутринта и потта се лее от него като из ведро или като от лейка или като от пробит водопровод.

Ами, така е то. По телевизията видях красивата министърка по европредседателството  Лили Павлова със синьо костюмче, уханна ,свежа и млада да обяснява ,че когато Западните Балкани са готови икономически и институционално, тогаз щяло да стане нещо с тях. 

Ама нейната работа я прави да изглежда така, а моето бягане сутрин ме превръща в потен сюнгер.

Аз вие с ръка на сърцето ми отговорете готови ли сте институционално?


Ей, как хубаво говори Лили. „Трябва де сме единни, твърди и категорични, но и единни“

Е, когато я чух, да казва тия неща, ми възрадвах се. Ние у дома, в нашето семейство сме винаги единни. Каквото каже жена ми, това става. Т.е като ми каже да простра дрехите, аз ги простирам.  Няма две мнения по въпроса. Единни сме.

Как го казваха американските фермери?  You made my day , демек „Ти направи деня ми, Лили Павлова“

Уф, сега пък Сергей Станишев лее някакво поучително слово от екрана за разликите между популизма и отговорното управление. Срещата на върха в София била голям успех за България и социалистите винаги били готови да дадат подкрепа срещу евроскептиците.

Защо не се радвате, бе!!!

Чудя се дали да не обявя, че ще проведа следващия си утринен крос в подкрепа на интеграцията на Западните Балкани, а?

То, това се превърна в национална кауза. И млади и стари, всички лягаме и ставаме с тази богоугодна идея. Всъщност нямам никаква представа кога си лягат младите, защото синът ми играе на компютъра поне до един два часа след полунощ, а аз съм си легнал доста преди това.


Бягам сутрин край морето и си мисля.

„Ей, го на. Премиерът вече е станал, полял е магнолиите и интегрира Западните Балкани , а аз тук се шляя като комар без глава и прескачам разни охлюви по алеята“ 

И чувствам лек срам.

А може пък да обвържа следващия си утринен крос с отхвърлянето на пакета на Еманюел Макрон, а?  Преди години се смеехме на треньора Ива Вуцов, който изповядваше футболната тактика "пакетно придвижване", ама днес Макрон и иска същото. Европа да се движи в пакет, а българските шофьори да не подбиват френския пазар. Щото ако не сме били съгласни, сме можели да го хванем за пакета. Е, може ли такива работи, бе.

Или да протестирам със своя крос срещу кръстоносния поход на вицепремиера Симеонов срещу богоугодната и човеколюбива дейност на компаниите от сферата на хазарта. 

Чух, че една такава родна компания заплашила, че  щяла да избяга от Отечество любезно, как хубаво си ти и щяла да отиде да рекламира при Реал Мадрид. Ама, то е казано, че човек е толкоз голям, колкото са големи мечтите му.

А понякога един бизнес е толкоз голям, колкото са големи лъжите му. 

Представете си как звънят от компанията на Флорентино Перес и му думат „Алоооууу, бай Флорентино, искаме да си турнем логото на вашите фланелки, колко ще ни искаш?

А той човекът, пада от стола в кабинета си и подбелва очи.

Ами, да…очаквайте в следващия епизод как Роналдо застава рамо до рамо до Гуньо от село Дълбоки гьол и го поздравява затуй, че е изтрил билета си и е спечелил 200 000 лв.

Той, Флорентино Перес да не е луд да изтърве тоз внезапно появил се български инвеститор. Само едно се чудя. Ако са толкова мощни родните хазартни компании, защо нямаме отбор като Реал Мадрид?

На приказки всичко имаме. На приказки и Западните Балкани ще ги интегрираме.

А едно време ни караха в училище да четем „Приказки по телефона“ на Джани Родари. А пък по телефона наистина имаше услуги „Приказки по телефона“ Аз пък най-много обичах дядо ми Начко да ми разказва приказки, защото в тях главният герой бях аз.

Но днес главният герой в приказката е Бойко. Дано победи силите на злото, че те са се заканили да направят така, че българските шофьори във Франция да получават френски заплати, а това било много лошо. Тъй казват по-умните от мен.

А на мен ми остава само да ви кажа, че днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 25 градуса, ще превалява дъжд и ще бъде топло и влажно.

Нека  е хубав денят ви.

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...