време за прогноза 15 май 2018 2018-05-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdnBKIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--55efccb4c1b7606eeddea0d502d62a7733fbe3c0/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31303.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Изглежда кралската сватба в Лондон и интеграцията на Западните Балкани са смисълът на живота на средния българин

Слънчево и топло ще бъде времето през целия ден, но има хора, които бдят за вашето добро настроение и не допускат възможността да се размекнете.

Само за няколко  минути от телевизионния екран ме облъчиха с репортажи за момче, което някакъв мъж наръгал с нож в тролейбуса, после с  друга история за куче, което е нахапало дете в детска градина, а накрая показаха как лекари захвърлят с яйца зам. министър на здравеопазването.

„Живот ли бе да го опишеш“ помислих си отчаяно аз, но ….

…но дори и в песните на твореца Криско доброто винаги побеждава, демек личиреската героиня мръсница кандисва пред настоятелните молби на лирическия герой, който разбира се не е  интелектуалец с крехки раменца, а свиреп уличен войн, яхнал S класа.

Та, също както в песните на Криско, така и в телевизионните репортажи се появи лъч надежда.

Дни наред ни внушават, че нашите проблеми са нищо в сравнение с глобалната цел, с огромните усилия на нашия вожд и учител да интегрира Западните Балкани към Европа.

За какви болници, за каква битова престъпност и високи доходи говорите вие, бе!!! Само за ядене мислите!!!

Интегрирането на Западните Балкани е необходимо като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество, а за българина най-вече. Той вече ляга и става и си мисли "Абе, какво стана с туй интегриране, бе!!! Босна, Косово и Македония  ще ги вкарваме ли в ЕС или няма?" 

 За средния българин не знам, ама за управляващите това е фундаментален въпрос. Те са отдадени от сърце и душа да оправят Западните Балкани.А ние тук...

Какво казваха Илф и Петров в "Дванадесетте стола"? "Делото по спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се!

Оправяйте се, бе. Няма само на правителството да чакате, ама ха. То горкото със западните Балкани ли да се оправя или с вас, мърморковци такива.

А ако толкоз се оплаквате от липса на хубави новини, ей я на. Сватбата на Мегън Маркъл и принц Хари. Директно ще я излъчват всички български телевизии и всички бургаски сайтове ще пишат за нея. 

Защото във всеки българин дреме по един монархист и аристократ. Ами да, иначе с какво да се обясни кралското му високомерие и пренебрежение към всички съседни държави. Може да не знаем колко точно заеми е взела държавата и точно колко хиляди евро дълг се пада на глава от населението, ама знаем всичко за роклята на Мегън Маркъл. 

Видяхте ли. Не всичко е лошо. Какво се оплаквате.А и премиерът лично поздрави отбора на Славия заради това, че спечели купата на България по футбол. Добрите новини са толкова много.

С такива хубавини няма как да не се чувстваме като в онази песен, в която се пееше „Пред нас са блеснали житата“, субисидирани от ЕС.

Блеснали са, ама като ги ожънем, няколко оправни момчета българчета ще изнесат цялото жито за чужбина и ще го продадат с печалба. Това хубава новина ли е или не е хубава? Оставам на вас да решите

А сега е време за прогноза. Днес се очертава хубав ден. С това слънце, с тази топлина, с тези многобройни възможности.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...