време за прогноза 12 май 2018 2018-05-12 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXBKIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d699b51abd7fb6d8f2650ec5f564c5b14a81a95a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31281.jpg

Burgas Reporter Ltd.

След забраната на рекламата на хазарта, я спрете и предизборните клипове, защото и в тях светът е нереален

Не сме очаквали такъв нож в гърба от мосю Макрон…Веднъж поиска от българските чорбаджии на българските транспортни фирми да плащат френски заплати на българските шофьори, които карат камиони из Франция

Че като скокнаха тия хора, че като завикаха. 

Как така ще плащаме на българина като на французин , бе Макроне!!! Нали утре българинът ще поиска и да живее като французин и ще почне да мисли като французин и ще срути стабилността в България!!!

Втори път мосю Макрон ни заби нож до дръжката в гърба, докато обясняваше за Европа на две скорости, и се обърна персонално към скъпия му Бойко.

Един вид на всички им стана ясно, че Българийо Драга, Мила, Земя Пълна С Добрини, Земьо, Що Си Ме Кърмила, Моя Поклон Приеми, е от онези изоставащите с втора скорост и с малките крачки.

Стига, бе!!! Не ни стига, че досега ни приемаха като втора ръка хора, ами сега ни казват в очите, че се движим на втора скорост. То, се не трае вече.

Че като кипна кръвта на средния българин, като накървави очи, като засука мустак и като извади от архивите славните победи на българската армия над френските части на гръцкия фронт през 1917 год…и…какво от това.

Забравяме ли, че мосю Макрон от една година е президент, но преди това години наред е бил банкер. Забравяме ли това, че той е свикнал да борави с приходи и разходи, с лихви и с кредити, с инвестиции и с печалби? Забравяме ли, че като такъв той цени активите и недолюбва пасивите?

Някой в Туитър беше писал /Не, не беше Иво Сиромахов, друг беше, той Иво Сиромахов в ТУитър винаги е на втора скорост, демек смешките му странно наподобяват вече написани неща от някой друг/ , че страната ни не се движи на втора скорост,  а на задна.

Айде, сега…какво като е назад. Важното е, че се движим, а не стоим на едно място.

То е спорно дали и ония, триещите билетчета от лотарията, стоят на едно място. По-скоро и те се движат. От село към Малдивите или от града от селски тип към Дубай. Колкото по-безработен си, толкова повече триеш билетчета . 

На българския безработен все Дубай му е в главата. Не иска работа, а иска екскурзия.

Ама, никой няма да разбере, че това е станало, защото вицепремиерът Симеонов иска да сложи край на цялата тази шумотевица с безработни милионери и спечелители. Ще ни липсват неудачниците, които гледат като ударени с мокър парцал, докато някаква белозъба хубавица има задава фундаменталния въпрос "Какво ще правите сега с толкова много пари", а те представят тъпашки бизнес план, импровизирано писан на коляно, който влючва бързото им изхарчване.

Подсказвам безплатно една идея на шефовете на лотариите. Дано не ви звучи нескромно, ама в моята идея има много "Дързост и красота". Хазартните шефове да си направят  рекламните клипове със спечелителите  на жестомимичен език. Ще бъде интересно да се види как безработен тракторист или овчар от някое забутано село обяснява как със спечелените 500 000 лв от билета „Златното магаре“ /Прощавай Апулей за плагиатството/ ще спре да работи, защото тези пари ще му донесат спокойствие на цялото семейство и как с тия пари да отиде до Малдивите, а не да почне работа, да речем.

И тъй и тъй сме в полето на мечтите, защото не помечтаем всички дружно българският сериал "Откраднат живот" да е по-продължителен от "Дързост и красота", а? Какво общо има това с темата ли? Нищо общо няма.

Добре, нека забранят рекламите на хазарта. Ама, като са казали „А“, нека кажат и „Б“. Що не забранят клиповете в предизборните кампании? Че то и в тия клипове се разказва за един по-хубав свят, в който всички печелят много, пенсиите са големи, заплатите огромни, семействата щастливи, има икономически ръст, инвестиции, ниска престъпност, възход и падение на куртизанките, не…не, извинявам се…възходът е за избирателите, а за куртизанките е възходът политическата кариера. А падението? Ами, май то е за всички нас, но това в рекламите не става ясно.

Според вас къде действителността е по-захаросана повече? В рекламен клип за лотария или в предизборен клип? 

Или в прогнозата за времето?

Сега е време за прогноза.

Ето, днес ще има слънце, облаци, лек вятър, свеж въздух, максимални температури от около 22 градуса в Бургас и в региона. Направо като на Малдивите, а?

автор: Красимир Калудов

P.S Поздравления към вицепремиера Валери Симеонов за борбата му срещу хазартната инвазия. 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...