време за прогноза 07 май 2018 2018-05-07 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2xKIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6296b497760435e408050134cddfc95f477970c2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31235.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Всичко хубаво у нас е в бъдеще време, нехубавото е в сегашно, а живеем в минало свършено

Моята пред бога и пред хората половинка е много особен човек, да знаете. Чете новините, които пишем и ми казва

„Какви сте такива вие от медиите? Все пишете в бъдеще време“

Питам я какво има предвид, а жена ми вперва в мен онези свои красиви зелени очи и ме заковава с критиката: „Вие от медиите, постоянно обяснявате, че някой кмет, някой министър или премиер или инвеститор казал, че нещо хубаво ЩЕ се случи някога. Не днес, не сега, ами след една ,две или пет години. ЩЕ се случи, ЩЕ стане, ЩЕ се построи, някой ЩЕ инвестира и т.н“

И аз аха, аха да отворя уста и да и кажа ,че нищо не разбира и че…и изведнъж проумявам, че е права, мама му стара.

В Мила Родино, Ти Си Земен Рай живеем в постоянен сблъсък между светлото бъдеще и мрачното настояще.

Представете си, че на вчерашния парад по случай Денят на армията дефилилаха части от родовете войски, които ЩЕ се модернизират и превъоръжат .

Тогава ЩЯХА да прелетят модерни бойни самолети от последно поколение, ЩЯХА да прелетят супер модерни хеликоптери, ЩЯХА да преминат модерни бойни машини на пехотата и артилерийски установки, ЩЯХА да преплуват там някъде встрани супер бойни фрегати и кораби, ЩЯХА да маршируват армейски части, в които всички свободни места ЩЯХА да са запълнени…

Само че вместо това някоя каза, че ЩЕ бъдат изхарчени 1.5 млрд лв за модернизация на армията и в резултата на това по време на парада преминаха, прелетяха и маршируваха немодернизирани военни части. Пак да повторя. ПРЕМИНАХА, ПРЕЛЕТЯХА и МАРШИРУВАХА…ама, че гадост. 

Какво се получава. Като махна формата на Бъдеще време и излиза така, че Българската армия ни е в МИНАЛО СВЪРШЕНО ВРЕМЕ!!!! Ужас, филологически ужас се получава

Ама, то не е само армията. 

Махнете бъдещето време от всички обещания и светли бъднини, с които ни заливат политиците и управниците, махнете бъдещето време от всички новини в медиите и какво се получава. 
Тогава разбирате, че всички ние живеем в  някакво разтърсващо МИНАЛО СВЪРШЕНО ВРЕМЕ или в БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ В МИНАЛОТО или в едно СЕГАШНО време, което те удря като насрещен влак.

Насрещен влак ли казах?  Писал съм поне сто новини, от които става ясно,че железниците някога ЩЕ се модернизират и още поне други сто новини, от които се разбира, че влакът от София за Бургас Е ЗАКЪСНЯЛ или Е АВАРИРАЛ или както се случва напоследък СЕ Е ЗАПАЛИЛ и Е ИЗГОРЯЛ. Или иначе казано и железниците са в МИНАЛО СВЪРШЕНО ВРЕМЕ.

Десницата също. Някой ден тя ЩЕ се обедини, ама сега е ...ами, разединена е.

Обърнете внимание.Прочетете, чуйте или вижте, която и да е било новина от която и да е била медия и ще видите, че всичко хубаво ЩЕ се случи. Предстои да се случи. 

Или нещо  Е ЩЯЛО ДА СЕ СЛУЧИ / това е любимото на всички управляващи бъдеще време в миналото/ , ама най-вече заради лошия гад Иван Костов или заради тия гадове от Тройната коалиция,не се е случило. Армията е ЩЯЛА да бъде модернизирана, ама заради някой не се е случило. Магистралите са ЩЕЛИ да бъдат построени, ама заради някое предно правителство не е се е получило. Всичко е ЩЯЛО да се случи, но някой друг е виновен това да не стане. Ако когато няма никой, се посочва с пръст международното положение и световния заговор срещу Питат Ли МЕ Дей Зората Ме Огряла Първи Път.

Гадно ни се получава с тоя конфликт между формите на сегашно, минало свършено, бъдеще време в миналото и бъдеще време.

Затуй сега ми е много чоглаво да ви пиша, че днес ЩЕ вали дъжд, ЩЕ има променлива облачност, че около обяд ЩЕ бъде слънчево и максималните температури ще са около 23 градуса в Бургас и в региона, но че в следващите дни ЩЕ е по-хубаво.

По-добре да ви кажа друго.

Нека е хубав денят ви. Сега и тук.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...