време за прогноза 25 апр. 2018 2018-04-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb0JKIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--30d7967c95403d94526601b25c5021f405df8526/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31103.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Уважавайте средния българин, защото в него дреме скрит аристократ и монархист

Да не си на мястото на родните политици. Напъват се да сътворят нещо хубаво за целокупния български народ, работят ден и нощ за добруването на средния българин  и баш в тоя момент Кейт Мидълтън вземе, че роди третото си дете.

И по села и по градове, в цяла България млади и стари само за бебето говорят, а медиите само за туй възвестяват през час.

Бебето било добре, майката и тя била добре, имала кърма, бебето било захранено, изакало се два пъти, проплакало, лекарите и те били очаровани, Кейт Мидълтън се усмихнала, бебето приличало на дядо си Чарлз, пък лейди Камила Паркър Боуз, която се знае, че не прилича на нищо,  набрала рози за родилката, а за августейшия баща, ами…за него се подразбира, че бил добре. Пък 92 годишната кралица направо счупила рекордите за това човек да бъде „добре“. 

Брей, какви монархисти се извъдихме. Имам чувството, че неусетно сме станали част от обединеното кралство и вече не сме парламентарна република.

Но пък това е нормално, защото не може да се отрече това,  че не са един или двама управниците ни, които излъчват царственост и поведението им е едно такова монархическо.

Тъй де, и велможи си имат и лакеи си имат и вестители. Те дават, те взимат, те благославят или анатемосват, дори понякога с Бог си говорят на „ти“ и му викат тъй дружески „Началника“.

Но пък уважаемата Кейт Мидълтън баш сега роди. Направо отвя всички останали новини у нас. Дори и бургаските медии отразиха РАЖДАНЕТО. Зер и тук по нашия край бая графове, барони и князе имаме.


 Ама, пък то …българинът е любознателен човек. Може да не знае колко квадратни километра е голяма държавата ни, но вече знае колко килограма и грама се е родило бебето с кралска кръв.

Очаквам и Криско да му посвети песен бебето на Кейт, а в студиото при Гала да гостува шивачката, която е ушила шал за шофьора на такси, който веднъж е возил из Лондон млекаря, който снабдявал с мляко учителя по латински на чичото на Кейт Мидълтън. Или пък може да гостува лорд Евгени Минчев като единствен представител на английската аристокрация по нашите земи.

Дори си мисля, че лотарията може да въведе и такава печалба. Триеш билетче и получаваш някаква титла, например граф Странджански или барон Тракийски или пък княз Средецки. Не, това е тъпо.  Той Фердинанд неслучайно е отказал да раздава титли на българските първенци и да ги превръща в аристократи. Явно не са му вдъхвали доверие.

Това са само дрънканици и спекулации.

Виж, къде къде по-сигурно е да гледаме към прогнозата за времето.

Днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 24 градуса, ще духа слаб вятър и ще бъде слънчево, а бебето на Кейт ще гука и ще се плюнчи щастливо, а българските медии ще го отразяват ли отразяват.

Нека е хубав денят ви.

 автор: Красимир Калудов

 
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...