спорт 23 фев. 2018 2018-02-23 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdHhIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--57bcb0204c2e786cd40ae047795a62fe5d0a0248/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30483.jpg

Burgas Reporter Ltd.

„Черноморец” записа равенство в морското дерби, играе нова серия квалификации

13-годишните ватерполисти на „Черноморец” се класираха за финала в държавното първенство по водна топка. В третия регионален квалификационен турнир от шампионата, момчетата на треньора Светозар Владков завършиха на второ място в група „Д” и за поредна година ще спорят за медалите.

На басейна в „Меден рудник” домакините победиха „Черно море” с 13:6 и „КПС Варна” с 9:5. В третия двубой „Черноморец” направи равенство 4:4 с „Комодор”. Ремито се оказа в полза на варненци, които с по-добра голова разлика изпревариха бургазлии в класирането и станаха лидери в групата. Именно първото място им дава право на директна промоция за супер финала.

Според новия регламент за провеждане на първенствата „Черноморец” ще трябва да премине през нова серия квалификации, в която ще участват още третият „КПС Варна” и четвъртият „Черно море” от група „Д” плюс първият от група „Е” – „Аква Спорт”. Към тях се присъединяват останалите четири тима от зона Запад. Квалификациите са на 31 март-1 април. Финалната шестица ще бъде попълнена от класиралите се от първо до четвърто място отбори.

„Устремили сме се към първото място. Разполагаме с дълга резервна скамейка и имаме капацитета да спечелим битката в малкия финал. До тогава ще работим повече в психологически план, за да може да започнем със самочувствие в супер финала. Доволен съм от всички момчета. Искам да отлича вратаря ни Диян Матаров, който изигра по прекрасен начин всички мачове, както и капитана Константин Колев за сърцата му игра и организаторски дух,” коментира представянето на „Черноморец” Светозар Владков.   

Мачовете от финалната шестица са от 27 до 29 април.

Останалите тимове в първенството на U13 ще играят във финал „Б” за разпределение на местата от седмо до 14-о. Срещите ще се играят в Кърджали, където бургаската водна топка ще бъде представена от клуб „Нептун”. В третия квалификационен турнир в група „Е” на басейна в „Меден рудник” възпитаниците на треньорите Антон Панговски и Валентин Мартинов разбиха „Дръзки” с 23:0. В решителния двубой срещу „Аква Спорт” спорно съдийство отне от бургазлии победата, която те напълно заслужаваха. Варненци спечелиха с 6:5.  

Тази събота, 24 февруари, на басейна в „Меден рудник”, „Черноморец” е домакин на мачовете от първенството при 15-годишните в зона Изток. В група „Г” в компанията на бургаския тим са варненските „Тича” и „Черно море”. В първия квалификационен кръг през януари момчетата на треньора Петър Йонов победиха с 11:9 в морското дерби срещу „Черно море”. „Черноморец” е лидер в групата. Заради новата система за провеждане на първенството, надпреварата започва от нула, тъй като натрупаните до момента точки не се зачитат. Победителят в групата пропуска квалификациите и играе директно на финал. Заелите второ и трето място играят за позиция в първата шестица.


Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...