различно 21 фев. 2018 2018-02-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdWxIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4a9e58c2d9d9af37e3a7ba32c13ee2ce8fe22607/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30457.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Какво говедо щях да съм, ако бях холивудска звезда

Втора сутрин показват някакви папагали, които казват със силен папагалски акцент разни неща. Едната птица дори изкряска „Аз съм българче, обичам наш”те планини зелени ,българин да се наричам, първа радост е за мене“. И туй стана първа, втора и трета радост за средния българин.

Ама, всяка сутрин по телевизиите като излизат разни политици и повтарят като папагали разни партийни постулати, никой не им казва браво.  

И понеже сме на животинска тема, я да ви разкажа един мой сън.

Сънувах, че се включвам в някаква активност из социалните мрежи, наречена „Как би изглеждал, ако беше холивудска кинозвезда“

Пратих аз моя снимка,  тя се обработи и хоп, появяи се снимката на някакво говедо. С един такъв морен поглед, изплезен език, преплетени крака, изпосталяла снага и прочие такива детайли, говорещи за тотален крах и предстоящ  разпад на личността.

Ще кажете „Бе, ти съвсем си изкукал, бе!!! Каква личност, какъв личностен разпад може да има в едно говедо“ и вероятно някой от вас вече звъни до центъра за психично здраве, за да изпрати сигнал „Ало , тук един съсед твърди за себе си, че е говедо. Ами, не знам каква порода говедо бе госпожо, има ли значение“

Говедо, ама нали не сте забравили, че туй говедо, изтипосано на снимката в социалната мрежа съм аз… И уж сън, ама то как човек да не се стресира, като влезе в ролята на говедо.

Сетих се за „Златното магаре“ на Апулей. Там някакъв се беше превърнал в магаре, но историята беше общо взето весела и поучителна. А аз в какво се превърнах?

Затюхках се, заохках, потънах в мъка и в печал. 

Какъв е тоя мой късмет, бе!!! Хората вадят снимки като на Брад Пит и Джесика Алба / хм, те май вече не са първа младост/  и мязат на холувудски звезди,  а аз спретнах фото на някакво шарено искърско. Поне да бях лилаво говедо от реклама на шоколад, пък то някакво анонимно.

Но в съня си изпълнен с такива говежди кошмари изведнъж проумях, че…

…ами че от мен холивудска звезда няма да стане, т.е с моя талант мога да получа ролята най-много на пряк потомък на кравешки род.

И се успокоих.

Събудих се, а жена ми тревожно ми казва

Какво охкаш и стенеш цяла вечер?

А аз отговарям 

….мммммуууу, мммммисля, че съм спал върху ръката си и ми е изтръпнала…

После жена ми ми показа нейната снимка от тая глупост в социалните мрежи  „Как щеше да изглеждаш, ако беше кинозвезда“ и от снимката ме погледна  някаква подобрена версия на жена ми. Тя и без  кариера  в Холивуд си е красива като кинозвезда, защото един продавач  в магазин за скъпи чанти и кожени облекла в Истанбул и каза точно това, ама на снимката беше поразителна. 

Ммммммуууууу, мммммдаааа…стана ми ясно. Добре, че аз и моята съпруга не сме холивудски звезди. Тогаз тя щеше да живее с говедо, а сега живее с мен.  

Извън тази история бих искал възпитано да ви уведомя, че днес ще вали дъжд, следователно ще ви върви по вода заради локвите, ще духа източен вятър и максималните температури ще достигнат 8 градуса.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...