различно 20 фев. 2018 2018-02-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdGRIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f7ae10d792fa8949583eebec0bd478bbf5bd06b9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30445.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Повече от шок, повече от ужас...Какви страшни неща се случиха зад отворената врата

Бързам да поднеса извиненията си на етажната собственост за оглушителните  шумове, викове, крясъци и реплики от типа на  „Къде е???, „Ето, тук!!! , „Влезе ли??? „Не, отвън е!!! „Оххххх!!! Ахххх!!!“ , „Сега влезе ли??? Не, не, не влезе!!! Ооооххххх!!!“,  „Дръж“, „Не тук“, Намести ли се“, „Ооооххх, пръстите ми“, „Болиии“ , „Стига си удряла с тоя чук“, „Добре ли си“ и разни други таквиз странни волеизявления , които кънтяха в нашата баня и огласяха целия вход късно снощи.

Не, не. Не става въпрос за някакви …хм…по-такива сложни конфигурации с участието на съпруг и съпруга в банята. Не, не беше това. 

Също така уважаеми, съседи настоявам да уточня, че жена ми не ме е била с чук по пръстите, докато се къпя. Тя е кротка и и мила, е, понякога тропа с крак и ме гледа отдолу нагоре и тогава въпреки разликата от 30 см и 30 кг аз усещам как се смалявам и се изравнявам с нея, но…

Не, не беше това. Просто пантите на вратата на банята се спихнаха и портата на банята се свлече на пода като покупателната способност на средния българин  и не можеше нито да се отваря нито да се затваря. При това положение всеки член на домакинството трябваше вече да се мие и къпе или да нужди по малка или голяма нужда  в условията на една такава максимална прозрачност и откритост, за която разни политици все говорят.

Как пък да не. Притрябвала ми е такваз прозрачност. Да медитирам върху гърнето или да се плацикам в душ кабината и цялото домочадие да ме гледа тъй дибидюс.

Затуй снощи по никое време тръгнах да оправям положението с отвертка в ръка, демек да регулирам пантите и да нагласям вратата.

И се получи нещо като волна програма,индивидуално и ансамблово, ама с врата, чук, отвертка и ролетка и болтове и обувки.

Общо взето във възтясното помещение на моменти се събирахме трима, в състав баща, които изглежда като идиот и се държи като идиот, грациозна съпруга миньон и тънкокрак и дългокрак син, който ту се смее с глас, ту се опитва да помогне на баща си, който премята някаква огромна и тежка врата в ръцете си и я мести с крака насам нататък. 

Изобщо, бяхме като обединената десница. Всеки правеше нещо, ама всички заедно не правехме нищо.

И Илияна Раева ще ви говори, че ансамбълът по художествена гимнастика направил три грешки на състезанието м Москва, ама взел златните медали.

Бе, да им връча аз на тия грации  нашата врата от банята, че да видят как се подмята тя, как трябва да се нахлузи върху три панти, които обаче трябва да се нагласят и регулират така, че вратата да пасне точно и да се затвори…

И нашето изпълнение като семеен ансамбъл беше на висота. Жена ми удряше с чук, вратата смазваше пръстите на ръцете ми и на краката ми, а синът ми като една Илияна Раева взискателно ме осведомяваше, че вратата не влиза в пантите. И всички крещяхме, а жена ми сегиз тогиз казваше „Тихо, ще събудите детето“

Детето, демек дъщерята, която вече спеше. То, оставаше и тя да се включи в премеждието.

А злощастната врата на всичкото отгоре има огледала и от двете си страни и през цялото време гледах брадясалата си и разкривена  от напъните физиономия в близък план. Отврат.

Нейсе, затворихме я…тая врата. Някакси я нахлузих на пантите и сега уж се затваря, но беше кошмарно.

Извинявам се на етажната собственост за шумовете и крясъците, но се надявам, че вече са разбрали, че тия стонове, пъшкания, викове, стенания и проклятия, които идваха от банята, не са идвали, защото сме перверзници, които разнообразяват нощите си с чук и отвертка, а просто сме поправяли вратата, за да може всеки член на фамилията да мъти скрито покрито.

Това е.

А иначе днес ще вали дъжд, ще е облачно и хладно…някъде около 8 градуса в Бургас и в региона.

Сега ви оставям. Ще прощавате, ама отивам в банята и ще затворя вратата.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...