различно 13 фев. 2018 2018-02-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcEpIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0164290866e12f00abe1053b93546c2f0aa96524/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30381.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Не се смейте на севернокорейските мажоретки, защото животът може да ви превърне и вас в ...мажорет

И каква стана тя? Парите, които българите, избягали  в чужбина, пращат на българите, останали  в България, били повече, отколкото са чуждестранните инвестиции.

813 млн евро …

Две неща са стряскащи. Колко много пари пращат тия хора и колко малко пари инвестират чужденците у нас.

Но нищо чудно официалната пропаганда, пардон статистика, да обяви парите на днешните хъшове  за инвестиции.

813 млн евро???

Аз пък онзи ден си нямах работа, че прочетох за това как Китай щял да инвестира 43 млрд долара в строителство на терминал за втечнен газ в Аляска.  Въй, представете си колко би трябвало да изпращат китайските гастарбайтери в родината си.

И тъй и тъй разбърканите ми мисли ни отведоха към този край на Азия …що не надникнем в Пьончанг, Южна Корея, където сега се провежда зимната Олимпиада. Всички там били втрещени от това, че 250-те мажоретки от Северна Корея пеели песни и правели всичко в пълен синхрон. Чудели се как пък тъй правят всичко едновременно. И освен това всички си приличали. 

Айде, стига с тоя индивидуализъм. Човек е обществено животно, зоо политикон, както казват древните гърци. Ама като съм почнал с цитатите, едно време школник Чистовски в НШЗО „Христо Ботев“ би казал, че то това на севернокорейските мажоретки мяза на селска спартакиада от аграрен характер. Но пък селските спартакиади бяха едно време, а в наши дни стотици и хиляди хора се събират в една спортна зала в София и 100% от тях гласуват за един лидер…Нещо като партийна спартакиада. По даден знак вдигат плакати и скандират името на лидера си. И в Парламента е тъй. Вдигнат им маркер с оределен цвят и те гласуват, както им е казано.

Иначе се смеем на севернокорейските мажоретки, че правели всичко еднакво. Те поне по документи се водят красавици, а нашите гласуващи като един ни се водят ни се питат, просто ги водят за носа.

Човек с човек не си прилича. Като студент си уших сако от червено-черно каре и ме гледаха странно, защото бях единственият с такова сако по улиците. След една година пак ме гледаха странно, защото някаква държавна фирма уши от същия плат хиляди дамски сака. Тогаз се почувствах по неволя като мажоретка или по-точно като мажорет. Аз и разни жени бяхме с едно и също сако по улиците.  Хвърлих сакото, защото не ми харесваше да нося повече тази дреха. Беше хубаво сако, ама иди, че обяснявай на приятелите ми, че сакото ми не е женско.

И какво исках да ви кажа ли?

Ами, че днес ще имаме облачност, ще имаме слънце, ще имаме вятър и максимални температури от 9 градуса в Бургас и в региона. А ако имате странно и различно сако, не се страхувайте да го сложите.  

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...