политика 10 фев. 2018 2018-02-10 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcWhIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fc12fc8adab390ed1b1c08d4b0d26a71beca5440/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30363.jpg

Burgas Reporter Ltd.

От „Български манифест за Европа” искат да "намажат ските" на Бойко Борисов

В Бургас беше представен политическият проект „Български манифест за Европа”, имащ за цел да разработи визия за развитието на страната като член на ЕС и активно да участва в промените на Евросъюза. 

В събитието взеха участие представители на четирите парии, основателки на политическата платформа – Атанас Атанасов - председател на ДСБ , Христо Иванов – председател на „Да България”, Владислав Панев – съпредседател на „Зелените”, и Николай Ненчев от БЗНС.

„Работим заедно, за да покажем, че в България е възможна демократична политическа алтернатива.”, коментира Христо Иванов.

По думите му управляващите в момента нямат визия и волята да осигурят място на България в бъдещето ядро на ЕС. 

Членовете на „Български манифест за Европа” са категорични, че трябва да има предсрочни парламентарни избори, заради многото пропуски и неадекватни решения, които управляващите вземат. 

„По най-важните въпроси за управлението на страната има абсолютен политически картел в Народното събрание. Когато се избираше Висшия съдебен съвет, всички бяха единодушни. За управляващата върхушка в България беше изключително важно да си избере такъв ВСС, който да им избере следващия Цацаров.”, заяви Атанас Атанасов.

Той допълни, че в управляващите няма никакви значи, че съществува воля за противопоставяне на корупцията, защото „корупцията е тяхна”. 

„Ние се събираме (ще използвам езика на вицепремиера Валери Симеонов) да намажем ските на Бойко Борисов, за да се плъзне по-бързо от „Дондуков” към Банкя, защото това е абсолютно наложително да се случи ако искаме да преодолеем всички пречки пред България в ЕС и да се подобри стандарта на живот.”, каза още Атанасов. 

От своя страна Владислав Панев обясни, че страната ни не може да влезе Шенген, докато Пристанище „Росенец” не започне да се контролира. 

„Със съществуването на пристанище „Росенец”, върху което българската държава няма никакъв контрол, ние няма как да бъдем приети в Шенген. Тук става въпрос за далавери за милиарди левове, които се случват на входа и на изхода на българската държава.”, обясни Панев. 

Той засегна и темата за енергетиката, като обясни, че според него централата „Белене” няма да бъде построена.

„Математиката и физиката показват, че това няма как да се случи. Но целта на управляващите не е „Белене” да бъде построена. Тяхната цел е тя да бъде държана в ситуация на „полужива” и „полумъртва”, за да могат да се източвам още милиарди от нея в продължение на още десетилетия, въпреки, че там няма да се произведени нито един киловатчас електроенергия.”, допълни съпредседателят на „Зелените”.

В допълнение Николай Ненчев заяви, че българското правителство е заложник на гласовете на "Атака", което според него е особено притеснително за бъдещото развитие на страната като член на НАТО и ЕС. Той постави въпроса и за нереализираните проекти за модернизирането на българската армия. 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...