различно 08 фев. 2018 2018-02-08 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb2RIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b99996829e72158ca9120ce274e04055344097ca/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30336.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Военните ни летци скоро ще се учат да играят белот, защото нямат самолети и ще си стоят на земята

Тъй…да започнем с това, че днес ще вали дъжд. Всъщност в момента, докато изписвам тези мъдри слова, навън вали, така че вие и без мен разполагате с тази ценна информация.

В древни времена бях чул някакъв стих „Вали, вали дъжд, да порасте ръж“

А в днешно време реколтите от ръж са обект на износ за чужбина и съответно няма никакви стихове, посветени на връзката между тази земеделска култура и дъжда.
  Затуй би трябвало да се измисли нещо ново от типа на…

Вали, вали дъжд,

Пръска с кал и жена и мъж,

Ти чадъра здраво дръж,

Че на врата ти инак ще поникне ръж

Е, поникването на ръж върху нечий врат е възможно само при силна замърсеност на емидермиса, но нека не се фокусираме върху такива дерматологични катастрофи.

Спомням си, че преди много години казах на майка ми „Честита баня“ и тя се обиди. Вика ми…“Че аз да не се къпя веднъж месечно, че ще ми честитиш банята“

Нали приписват на Чърчил някакви думи от типа на „Народ, който си казва „Честита баня“, не ми го хвали“.

Ама, прекален чистофайник и богу не е драг. Защото пак преди много години на една почивка в Хисаря отказвах гневно да се къпя и леля ми ме порицаваше, но накрая братовчед ми, които киснеше в банята всеки ден, завъди въшки, а аз с мръсната и немита коса останах недокоснат от тази напаст. Е, после и мен ме заливаха превантивно с газ или със спирт, беше.

За какво ви разказвам това ли? Ами, за да ви кажа, че ако не се къпете, винаги около вас в автобуса ще има свободно пространство и ще пътувате сами в асансьора.

Едва отдъхнахме от драмите с Истанбулската конвенция, с втория кабинков лифт над Банско и с лъвчетата Тереза и Максуд и ей, го на…пак се счепкаха. Този път  по темата с доброволната казарма.  Интересна идея на военния министър. Предизвиква много…говорене и нищо повече.

По този начин всички забравят, че във военната  авиация летците скоро ще се учат предимно да играят белот и „Не се сърди човече“, защото няма самолети, ама карай…важното е лаф да става.

Днес освен с дъжд ще разполагаме и с вятър, също така и с максимални температури от порядъка на 12-13 градуса. В следващите дни пък ще става още по-кално и студено.

Но това не плаши душите наши. Много по-важно е ЕС да не спира кохезионните фондове.

Нека е хубав денят ви.

автор:Красимир Калудов

 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...