различно 07 фев. 2018 2018-02-07 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb1JIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3ddc83ff11fabba540e10c60e50a87d14b1dc9a0/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30325.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Пак гледаме Шенген през крив макарон, но иначе стабилност дебне отвсякъде

Знаете ли какво е общото между мъглявината Андромеда и Шенген?  Общото е това, че поради липсата на масов и достъпен мощен телескоп средният българин може да ги гледа само през крив макарон.

Ей, изчака ни се чакането за тоя Шенген. Великият ръководител и великите вице-ръководители постоянно ни казват, че Шенген е зад ъгъла, ние сме готови за него и всеки момент ще влезем в него, ама…ядец. Все се оказва, че това пред нас било мираж, холограма и халюцинация, демек вървeли сме или в грешна посока или след грешен водач. И затуй стоим като бедните гаврошовци пред витрините блескави шенгенски и гледаме ли гледаме.

На мен лично ми стана малко неприятно, когато в един и същи ден  от Европа ни връчиха поредния крив макарон, през който да гледаме към Шенген, а по същото време американският предприемач Илън Мъск изстреля успешно възможно най-мощната ракета, с която се очаква до пет години да изпратят експедиция до Марс.

Ама как така до Марс, бе!!! Ние още до Шанген не можем да отидем, а тия хайвани до Марс ще ходят.

И друго ме подразни. Този тип  Илън Мъск вкарал на борда на ракетата една от своите коли Тесла. Да си лети из Космоса електромобилът като символ на…ми де да знам какъв е символът.

А най-обидното е това, че Илън Мъск прави всичките се чудесии не по обществена поръчка, не защото е от управляващото мнозинство, ами защото е неспокоен дух.

Всъщност и ние сме неспокойни, защото  не ни пускат да излетим в шенгенското пространство. Крива ни е ракетата явно.

И откъде накъде се сетих за ония филм „Прасета в космоса“ . Мисля си, че у нас прасета има предостатъчно, но те не са в космоса, а в калта. А за някои от нашенските прасета никога не идва Коледа и те плюскат ли, плюскат обществена поръчка след обществена поръчка.

Е, такъв е животът. Вчера в една поморийска сладкарница не пуснаха дъщеря ми в тоалетната, защото влизането в тази зона ставало само с код, който е изписан на касовата бележка. Иначе казано първо поръчваш, после ядеш, носят ти касовата бележка и едва тогава можеш да пуснеш една вода. Ако не можеш да чакаш, ами…поръчваш си памперс.

Но не всичко е лошо.

Ето, например утрото започна с мъгла, сега пък грейна слънце, после ще има облаци, малко дъжд, максимални температури от 9 градуса.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...