Медицински сестри от различни градове избират УМБАЛ-Бургас

29 ян. 2018

Article image
Бургаската болница се оказва привлекателно място за работа на медицински сестри от различни градове. 

 „Болницата се стреми да привлича специалистите по здравни грижи със сигурност и добри условия, в  момента има разкрити и още свободни работни места. Средно по 2 нови медицински сестри постъпват на работа тук всеки месец.”, съобщават от ръководството на болницата.

През последните няколко месеца в здравното заведение са назначени специалисти по здравна грижа от Средец, Айтос, Поморие, Ямбол, Елхово и Болярово. 

Наскоро в бургаската болница работа са започнали и медицински сестри от Северозападна България, привлечени не само от условията в здравното заведение, а и от желанието си да живеят именно в Бургас.

Много от последните новоназначени медицински сестри са работили в частни лечебни заведения, както в Бургас, така и в други градове, но са предпочели да сменят местоработата си.

Болницата е база за практическо обучение за студенти,  които в момента се обучават за медицински сестри, акушерки и рехабилитатори. Те имат възможност да започнат работа тук веднага, щом завършат.

Всички свободни работни позиции се обявяват периодично на сайта на УМБАЛ Бургас: http://www.mbalburgas.com/bg/news/index/62/