различно 18 ян. 2018 2018-01-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaGRIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a8ddd46522b9db58dc136b8fb622e32428181ffd/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30130.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Как така имаме високи сини планини, реки и златни равнини, небето ни е като от коприна ,а два милиона българи напуснаха нашата родина

Чухте ли, че Тео Ушев ще представи своята изложба „Миксирана реалност“ в столицата?

Не знаете кой е Тео Ушев ли? Е, то човек не може да знае кой е Милко Калайджиев или Тони Стораро и същевременно да му е известно кой е Тео Ушев.

Накратко, той е създателят на късометражния филм „Сляпата Вайша“, който беше номиниран за Оскар. Не, бе. Не се бъркайте. Филмът не е на Тони Стораро. Нито на сина му Фики. На Тео Ушев е и е по мотиви от разказ на Георги Господинов…

Айде сега, остава да помислите, че съм набарал някакъв списък от ЕСГРАОН и преписвам имена в несвяст.

Сигурно вече се питате, „Тоя изтрещялник Красимир за чий бай Хой ни ги изсипа всичките тези имена“.

Защото, скъпи приятели и съседи и вие труженици от националната програма за тапициране, пардон за саниране, бях много впечатлен от името на изложбата. , 

„Миксирана реалност“. Как хубаво го е казал, а?

И у нас е тъй. Само погледнете и навсякъде ще видите, че сте заобиколени от миксирана реалност.

Хем сме европредседатели на най-богатата 500 млн обединена Европа, хем сме най-бедната държава в нея.

Хем имаме високи сини планини, реки и златни равнини, небето ни е като от коприна ,а два милиона българи напуснаха нашата родина.

Имаме цяла академия на науките, а учените в нея получават за откритията си по-малко от чистачки с метли и парцал.

Полицаите ни плашат престъпността със стачки, а по селата най-тежкият физически труд е триенето на билетчета от националната лотария.

А най-хубавото е, че се намериха хора, които мотивират средния българин с телевизионни клипове, които показват, че у нас таксиметровите шофьори играят ролята на психотерапевти, а той, средният българин може да покори всички върхове и е успешен, умен, красив, силен, бърз, способен и …клиповете са платени от американци,т.е чужденци ни мотивират да повярваме в себе си.

Да, бе. Намери се един поляк да ни каже, че ние сме големи пичове, защото никой нищо не ни е дал даром, а ние всичко сами сме направили, а ние в същото време чакаме азербайджанците да ни газифицират безплатно.

Ние братя и сестри, приятели и съседи, управляващи и управлявани живеем в миксирана реалност. Ето на, никой не знае кой е Тео Ушев, да си призная и аз също не го познавам, достиженията на Тони Стораро са ми също неясни, но пък знам какво значи устойчиво развитие и почти съм проумял какво означава кохезионна политика и кохезионни фондове Това последното го чувам постоянно да го казва премиерът, а щом той го казва, значи е нещо хубаво…поне  за онези, които усвояват фондовете.

Както и да е.

Днес ще е облачно, ще превалява дъжд, а максималните температури ще достигнат до 8 градуса. 

Е, нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...