различно 16 ян. 2018 2018-01-16 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1pIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0dfe4ab3c5ae197693ec4fbc60a01e6ccc1cc8ea/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30105.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Рискът българската газификация да стане като съветизацията, електрификацията, колективизацията, индустриализацията и диверсификацията у нас

Мислех си, че в исторически план у нас реформите и промените винаги преминават под формата на масови прояви, по правило вдъхновени отвън, демек от чужденци.

Съветизация на страната, колективизация на село, индустриализация в градовете, опростачване на нация, не това сами си го правим, електрификация, рационализация, модернизация, диверсификация и какво ли не и  прочие…

Изобщо в Мила Родино ти си земен рай всякакви такива процеси винаги тръгват като лозунг, скандиран от широките народни маси под трибуната на народните водачи, а после се получава нещо различно от лозунга. А понякога народните водачи скандират лозунга, но резултатът е същия като в романа за добрия войник Швейк, в който войниците марширували и викали „Какво си мислим, че направихме ние, Едно голямо нищо направихме“ или нещо такова беше, защото цитирам по памет.

Не съм нихилист, всичко хубаво и родно любя, тача и милея, ама когато снощи зърнах новината, че азербайджански фирми щели да газифицират за своя сметка домовете у нас, малко се сепнах.

Ще ви кажа защо. Вече съм на попрището жизнено в средата и твърдо вярвам, че безплатен обяд няма. На всичко отгоре от целия ни вход само аз съм газифициран и вероятността някой да газифицира безплатно съседите ми …ами това ми напомня на масовата съветизация, пардон на масовата програма за саниране, която уж е безплатна, ама все едни и същи фирми я правят срещу заплащане.

Но ето, че газификацията е на път да бъде обхваната от диверсификация, демек ще бъде извършена от фирми различни от обичайните заподозрени. 

Иначе съм твърд и убеден  поддръжник на  газифицирането по домовете. Басирам се, че моят дом е най-добре отоплен в целия вход.

Като говорим за топлина, днес в Бургас и в региона ще е хладно. Максималните температури ще достигнат 6 градуса, няма да вали дъжд, няма да вали и сняг, а дори ще се радваме на слънчеви часове. Така казват синоптиците, това гласи техният лозунг, но когато аз излязох навън, за да изпратя дъщеря ми до училище, ми се стори студено, а и на всичко отгоре валеше нещо като дъжд или сняг. Затова вярвайте а себе си, а не на лозунгите или на синоптичните прогнози.

Е, нека е хубав денят ви. 

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...