различно 13 ян. 2018 2018-01-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbmRiIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e2cb66442c7a3648e56147ba507c44242f0d2b46/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30087.jpg

Burgas Reporter Ltd.

История за българите, които чакали Неволята в чакалнята на гарата, на еврозоната де и нещо за времето

Добре де…това е синоптична прогноза, но ако ми позволите преди да споделя с вас информация за градуси и дъждове, може ли да ви попитам нещо.

Как би изглеждал човек във вашите очи, ако ви признае, че мечтата на живота му е да бъде допуснат до чакалнята на гарата, защото се чувствал готов за това и две години да виси там в чакалнята и да чака не влака, а …ами например да си чака да падне таванът на лятното кино. 

А как би изглеждала в очите ви държава, чиято мечта е да бъде допусната до някаква чакалня, защото била готова за това и да си стои там и да си чака две години?

Защото нашият пръв финансист на републиката нали точно туй каза.Че страната ни е готова да влезе в чакалнята на еврозоната, да си стои там две години и да си чака. Затуй било време европейските ни приятели да ни пуснат в чакалнята.

Какви са ни странни мечтите, а.

Американският бизнесмен Илън Мъск мечтае да изпрати ракета до Марс, в Европа мечтаят за свят без граници с една валута, с една армия, с една обща политика, а български министър обяснява, че ние българите трябва да мечтаем да влезем в чакалня???

Ама, то като се замисли човек, ние все си чакаме нещо. Някой да ни освободи, някой да ни увеличи пенсиите, някой да ни повиши заплатите, някой да ни дава за вечни времена безвъзмездно пари от кохезионните фондове, които ние да усвояваме. Също така чакаме някой да ни оправи. 

Чакаме, все чакаме и докато чакаме, забравяме за онази хубава приказка за Неволята. Сещате ли се за нея. 

За едни братя, които чакали Неволята да дойде да им ремонтира счупената каруца. Чакали братята,  пък накрая им писнало и сами се оправили. А можеха още да стоят там край счупената каруца и да обвиняват Иван Костов, да речем, за липсата на късмет.

Но ще има много да чакаме някога български министър да ни каже, че можем сами да се оправяме.

А докато чакаме, да ви кажа, че днес максималните температури ще достигнат в Бургас и в региона около 7 градуса, ще бъде облачно и ще вали дъжд. Идеално време човек да влезе в някоя чакалня, а?

Нека е хубав денят ви. И не чакайте някой друг да ви го направи хубав.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...