различно 11 ян. 2018 2018-01-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdHRHIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3b76dcf75aba755a4ecfceb527cc2c4bb1b9d15d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30061.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Зимата иде...ама не с бели бродници, а с еврочиновници и протести

Картинката е следната. От североизток ще нахлуе студен въздух с лек дъх на изстудена водка, а от югозапад пък ще навлезе антициклон, който ще ни донесе дъжд и облаци. В резултат на това дъждът още от утре щял да премине в сняг. Тъй каза една красива синоптичка, а устенцата и изписаха едно огромно и тревожно „О“. 

Значи зимата иде…те вече седем сезона Джон Сноу, Денерис Таргариен , Тирион Ланистър, Самюел Тарли, Аря и Санса Старк и онази грациозна фиданка Бриен от Тарт ни предупреждаваха за това , а ние не вярваме и се помайваме. Ама в „Игра на тронове“ зимата идва на раменете на бели бродници, а у нас идва върху раменете на еврочиновниците.

Мярнах сутринта как един телевизионен репортер обяснява как щяло да започне европредседателството, а  около него ентусиазирани хигиенистки с метли в ръце изпълняваха традиционния български ритуал „Да преметем за добре дошли“

И днес се очертава този ден да е ДЕН НА ПРОТЕСТИТЕ. Всички и всеки ще протестира пред високите европейски гости. Тя затуй министърката по европредседателството, тази бе…ураганката ЛИЛИнор Павлова се подсмихна и рече, че от толкоз протести никой нямало да разбере кой за какво протестира. Било все едно да се оплакват на арменския поп. Тъй им каза на протестиращите. Умна е тази ЛИЛИнор, първата с това име, владетелка на НДК в Софийски чертог.  Умна и красива. Като Церсей Ланистър е, направо.

А иначе днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат температури около 9 градуса. 

Ама ако видите бял бродник пред дома ви, не бързайте да го пронизвате с меч от валерианска стомана. Той може просто да е част от някакъв протест. Ето, на…днес и полицаите ще протестират.

Eдно време учителката ми по физика ми казваше "Нищо не знаеш Красимире, седни си. Слаб две", а на Джон Сноу като му казваше онази Игрит "Ти нищо не знаеш Джон Сноу", на него хич не му пукаше и се държеше като пълен отличник, пък репликата от книгата и филма стана крилата фраза.Стига толкоз.

Валар моргулис.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...