различно 09 ян. 2018 2018-01-09 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc0ZHIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cc15eb89403ca75e8680cb58a3ee71ec34263af2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30036.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Според теорията за неестествения подбор българските мъже в черно често имат неестествен край

Ще започна прогнозата за времето с това, че днес ще е облачно и ще пръска слаб дъжд, а максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат около 9 градуса. Добре е като за януари. Така я започвам прогнозата, ама как ще я свърша, нямам представа. Затова ако искате, спрете дотук, защото следващите редове нямат нищо общо със синоптичните традиции. Ще ви говоря за чудесата и за чудесиите.

Някъде мярнах това, че в Сахара паднал сняг.  Ще кажете, че там се е случило чудо.

Ами, чудеса се случват и у нас. 

Гърмят пушки, по улици и по къщи се чуват изстрели, а няколко часа по-късно съвсем чудодейно стрелците вече са разкрити , прошнуровани и пронумеровани. Е, в интерес на истината стрелците се държат малко студено и са замлъкнали и не могат да обяснят какво ги е подтикнало да гърмят, не могат и да разкажат как от един маслен филтър могат да направят заглушител за пистолет, ама карай да върви. Минали съм към дело.

По въпроса за чудесата. Най-после от фирмата, която санира нашия блок, махнаха пердето, туй де…покривалото или чула, с който бяха ни закрили от началото на лятото миналата година. Дъщеря ми възторжено обяви, че вече виждала небето през прозореца на нейната стая.

Ето, това е чудо, което ми харесва. 

Мислех си, че на последните филмови награди „Златен глобус“  всички актриси ходеха в черни дрехи, за да подкрепят символично жертвите на дъртия мераклия Харви Уайнстийн и останалите насилници като него.

А у нас бившите мутри и гадове и преди и сега си ходят в черни дрехи, а жертвите им не смеят да гъкнат.  Защото бившите мутри и гадове са днешните хора с власт и с бизнес. В ръцете им са и хлябът и ножът, а бухалката им стои на една ръка разстояния, готова пак да влезе в употреба.

Истинско чудо би било ако и в „Мила Родино, ти си земен рай“ започне някаква родна разновидност на кампанията METOO , в рамките на която знакови нашенци, мъже в черно с буйно минало да излязат и да споделят „Аз бях мутра, също“ и да поискат прошка от жертвите си. 

Ама, няма да стане. 

Затова години наред в България ставаме свидетели на практическото приложение на Теорията за неестествения подбор и разни знакови лица, мъже в черно  просто биват насилствено изключвани от еволюционните процеси. Гръмват ги. Отстраняват ги.

Сетих се за разказа на Йордан Йовков „ Индже“. В него разказва, че Индже войвода бил ужасен насилник и жънел мъже, жени, деца с ятагана си, бастисвал градове и села заедно с колегите си кърджалии и даалии. После като по чудо станал народен закрилник, лично избил кърджалиите, въдворил мир, но…накрая …срещу Индже гръмнала пушка в ръцете на едно пораснало дете, което… и …край. Прочетете разказа. Има много поуки и една от тях е, че накрая винаги някой по-силен и по-голям от нас тегли чертата и ни написва сметката, а ние я плащаме. Каквото и да ни струва и нямаме право на пазарлък.

Викам да сложа край и на тази прогноза за времето, че стана много мрачна.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...