различно 05 ян. 2018 2018-01-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclZHIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1861a5fd0d920769f19dacab092f8fed73ee9f5d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30005.jpg

Burgas Reporter Ltd.

"Трети пол" на български език ще рече "ни риба ни рак", а след това умозаключение следва и прогнозата за времето

„Край Босфора шум се вдига, лъскат саби, щитове. Ето, трети пол пристига, признание зове…“

От няколко дни всички българи по села и градове, по опашки в магазини, на автобусни спирки и на железопътни гари и по летищата дори  са се хванали гуша за гуша и спорят за туй да ратифицираме ли „Истанбулската конвенция“ и третия пол или не. 

Брат срещу брата, десница срещу левица, патриот срещу патриота. И майките и татките на народа и те за туй крамолическа пропаганда вдигат. Темата на деня е третият пол. Кой? Третият какво?

Едни се възмущават, че изобщо имало такъв пол и добавят „а, пусти бой, де“, а  пък други се възмущават на възмущаващите и ги наричат ретроградни и бетонни кратуни. И са настръхнали едни срещу други.  

Ама, поне един третополов  да беше се появил, че да каже какво го мъчи, а те тъй някак си стоят на тъмно и никой ги не знае какви са.

И спорещите за и против „Истанбулската декларация“ тъй са оглупели, че не виждат как годината у нас свършва с по-малко родени и с повече умрели.

Ние в Отечество любезно ,как хубаво си ти двата пола не можем да оправим, че за третия ли запретнахме ръкавите.

И заради цялата тая препирня за съществата от еволюционното ниво „ни риба, ни рак“ никой в „Мила родино, ти си земен рай“ не обърна внимание на факта, че според едно изследване българите ужасно зъзнат и студуват, защото от всички европейци са най-зле с отоплението на жилището си. 

От цяла Европа българите имат най-лошо отоплени жилища. Ама, яко зъзнат. И единият и другият пол. И мъже и жени, тракат със зъби. 

По същото време някакви хубавци обясняват трябва да има или не трябва да има вот на недоверие навръх европейското ни председателство.

Тъжна история. 

Мисля си, че тъй като и двата пола едва оцеляват в България, то и третият хич няма да свие гнездо у нас. Едва ли е случайно това, че три български области искат да се отделят от България и да се присъединят към Румъния. И там в тия области третополови няма. И пари няма и работа няма. Няма и коментар от традиционно кресливите ни патриоти на това, че българи желаят да се махнат от България. Мълчат патриотите и май нямат какво да кажат.

А иначе днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат  9 градуса. Ще бъде слънчево и не се очакват дъждове.

По същото време Западна Европа се тресе от снегове, бурята "Елинор" там кърши клонове и ги свива на венец, плющят и дъждове. А у нас се радваме на всички екстри на европредседателството. Само да не беше туй тракане със зъби по домовете от студ , мама му стара.

 автор: Красимир Калудов
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...